Članek
Trener o zadnji preizkušnji, dodatni dimenziji napada in načrtu za Turčijo
NOVE, DOBRODOŠLE REŠITVE
Jan Makar začel vijol'čno zgodbo z golom in asistenco v enem polčasu
Foto: Drago Wernig
Rezultatsko 3:0, a bomo test št. 4 pomnili tudi po dvojnem debitantskem nastopu. Prvih 45 minut v vijoličastem je odigral Jan Mlakar, po uspešnem okrevanju in dovoljenju zdravnikov za vadbo s polno obremenitvijo pa se je moštvu prvič v letu 2018 po treningih tudi na tekmah pridružil Luka Zahović.

“Vtisi so zelo dobri. Igralno se še moramo spoznati, vendar je Jan v teh 45. minutah potrdil to, kar smo vedeli. Da je eden najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev. Veseli, da je Luka po dolgem času spet z nami. Pokazal je veliko želje, energije, zagnanosti in naj tako nadaljuje. Z njim, Janom in ostalimi napadalci, ki imajo odličen odnos, je rešitev veliko, kar je seveda le dobrodošlo,” je dodatno dimenzijo moštva v napadu opisal Darko Milanič.

Sobotnih 90 minut je pomenilo zaključek prvega cikla v domačem okolju. Kako daleč smo po štirih tekmah?
“Za to obdobje kar daleč, smo dobri. Kot na prejšnjih treh tekmah sem bil s pristopom do igre in tempom zelo zadovoljen, tudi s tem, kako fantje opozarjajo nase. Avstrijski nasprotnik je bil agresiven, s hitrimi prehodi in z obrambno usmeritvijo. To so trenutki, ko je treba ohraniti potrpežljivost in mi smo jo imeli, kot jo bomo morali imeti včasih ob podobnih tekmecih tudi v prvenstvenih dvobojih.”

In zdaj - Turčija.
“Res smo imeli tokrat ustrezne razmere tudi doma, Turčija pa bo kot vedno zelo pomembna postaja na naši poti. Prinaša pet tekem proti nasprotnikom na višji ravni. Ekipe bodo imele drugačne strategije, mi pa se bomo med koristnimi preizkušnjami morali prilagoditi in iskati nove rešitve, formo. Ob skupnem bivanju bomo imeli več časa za počitek med tekmami, za pogovore. Za popravljanje zadev, ki jih moramo izboljšati in nadgradnjo dosedanjih dobrih zadev.”

Ob pozitivnih zadevah pa potrditev manj prijetne novice: Mitja Viler zaradi poškodbe po dosedanji odsotnosti še vedno ni nared.
“Žal ne potuje z nami. Priprave so takšne, da bodo imeli fizioterapevti veliko dela in bo lažje, če bo terapije opravil doma. Njegovo stanje še ne omogoča aktivnosti.”

Na pot v ponedeljek, v torek pa bo že na sporedu prva preizkušnja v turški bazi.
0.krog LESTVICA