Članek
NK Maribor, ekipa leta 2017
USPEŠNI V EVROPI, NAJBOLJŠI V MESTU
Pred potjo v Turčijo na zmagovalni oder in po priznanja. Kot gostje tradicionalne prireditve, namenjene najuspešnejšim športnikom mesta Maribor. Prizorišče je bilo spremenjeno, tokrat so svečano prireditev organizirali v hotelu Habakuk, znova pa je imela vijol’čni pridih.

V Ljudski vrt smo odnesli nagrade v treh kategorijah. Šteli so glasovi mariborskih športnih novinarjev in Strokovnega sveta Športne zveze Maribor, pri izbiri pa niso imeli dileme. Najboljša ekipa v mestu je NK Maribor. Celotno moštvo s strokovnim vodstvom je na prireditvi Športnik leta 2017 po sloganu Mi skupaj eno smo stopilo na zmagovalni oder in prevzelo še eno trofejo.

Ob ekipnem pa v letu Lige prvakov in osvojenega naslova državnega prvaka tudi dve posamični priznanji. Darko Milanič je trener leta v ekipnih športih, Marcos Tavares pa je prejel nagrado za posebne dosežke. Po nepozabnem desetletju vijol’čnih golov in zmag.
“V mestu zmagovalcev je teža takšnega priznanja zelo velika in sem ga zelo vesel. Seveda pa je to priznanje za moje sodelavce, za tim, kateri dela z igralci. Predvsem pa za fante. Brez njih, ki so vsem nam ustvarili čudovito 2017, ne bi šlo. Timsko delo, kvaliteta kadra, podpora kluba, navijačev. To so vse dejavniki, ki odločajo o takšnih nagradah” je poudaril tvorec nove izjemne generacije, ki ne pozna meja.

Kapetan pa ob novem v nizu priznanj dejal: “To je nagrada vseh nas, nagrada za ekipo. Posameznik ne more ničesar doseči brez prave ekipe. Jaz jo imam in sem ponosen nanjo. Letos bo 10 let, odkar sem v Sloveniji. To so najlepša leta in se veselim naslednjih.”

Zdaj pa na priprave… V Turčijo z mariborskega letališča v ponedeljek, ob 13:00. Na nadaljevanje postavljanja temeljev za nove uspehe.

0.krog LESTVICA