Članek
Trenerjeva spoznanja o prvi tekmi v turški bazi
DOBRODOŠLA DINAMIKA
S kombinatoriko do dveh zadetkov in več uspešnih akcij
Foto: Drago Wernig
Za začetek v Beleku 120 minut. Koristna preizkušnja v različnih pogledih, za večjo delitev minut in soočenje z nasprotnikom večje agresivnosti.

“Prinesla je natanko to, kar smo pričakovali,” je trenerjev opis prve tekme v turški pripravljalni bazi proti Vojvodini (2:2).

“Vemo, kaj nas čaka tukaj v Turčiji. Dinamika na višji ravni kot običajno, ker v tej fazi pri vseh ekipah igralcem delimo minute. Nam je predvsem dobrodošla, da smo pod pritiskom dlje kot smo v domači ligi.”

Specifika prve tekme: igralni čas 2x60 minut.
“Tega smo se prvič spomnili lani in se je pokazalo kot zelo dobro. Smo v obdobju, ko je 60 minut visokega tempa zelo pomembnih. Zdaj je to optimalno, jasno pa je, da bomo minute v prihodnje podaljševali na 90. Glede pristopa ni pripomb, tekaško so fantje dobro oddelali, ob res visoki intenzivnosti je bilo tudi nekaj divjanja. Kljub zelo, zelo visoki stopnji agresivnosti nasprotnika sem pogrešal nekoliko več posesti, vendar smo imeli nekaj lepih akcij. Predvsem v drugem polčasu, ko smo z drugačno postavitvijo lažje nadzorovali žogo in bili učinkoviti. Naše zamisli so, da poskušamo biti kombinatorni in sodelujemo v zadnjih 20, 25 metrih. To nam je nekajkrat uspelo. Težave so nastale, ko smo morali prebijati celoten blok nasprotnika. Ko nam je uspelo in smo imeli žogo v posesti, smo imeli tudi kombinatoriko in dosegli čudovita zadetka. Bomo pa skozi naslednje tekme popravljali zadeve, ki nam še ne grejo najboljše.”

Nadaljujemo z novim paketom treningov in z večjim številom igralcev, naslednja tekma pa je na sporedu v petek.
“Vesela novica je povezana z Rajčevićem: v sredo bo že priključen nogometnemu treningu. Delal bo z ekipo, a še bomo previdni in verjetno ne bo takoj v kadru za tekmo. Potem čakamo Ivkovića in čez kakšen teden še Vilerja, da bomo popolni.”

0.krog LESTVICA