Članek
Aleks Pihler o dosedanjem delu po prvi polovici aktivnosti v Turčiji
TEŽKE NOGE, ŠE VEČJA ZBRANOST
Foto: Drago Wernig
Še en teden bivanja v Turčiji, še 270 minut igre. Prvi preizkušnji sta prinesli pozitivne in tudi nekaj negativnih ugotovitev.

“Lahko rečemo boljša prva in slabša druga tekma. Proti Sigmi je manjkalo zbranosti v začetnem delu, potem pa se je bilo težko vrniti. Ob tem je bilo opazno, da smo imeli opravka z dobrim nasprotnikom. Se pa zavedamo, da smo naredili napake, ki jih v prihodnje ne bomo smeli ponavljati,” pravi Aleks Pihler o dogajanju v fazi, ko se je nabralo največ naporov.

“Res da je naporen ritem v prejšnjih dneh vplival na prikazano, a to ne sme biti izgovor. Ko so noge težke, moramo biti še bolj zbrani. Seveda pa ne smemo iz tega, kar se je zgodilo na zadnji tekmi, delati tragedije. Čakajo nas naslednji treningi, nove tekme in še več priložnosti za novo dokazovanje. Seveda pa ni bilo vse negativno. Nekaj zadev je bilo dobrih, treba je graditi na tem in biti v prihodnje boljši.”

Druga tekma v Turčiji, skupaj šesta, je pomenila novo poglavje s povečanjem minut za posameznike.
“Tempo se stopnjuje, nekateri igralci smo že dobili več minut, drugi jih bodo naslednjič. Osebno sem se dobro počutil, analize so pokazale, kako je kdo prestal napore. Vsi pa gremo v nov teden z namenom, da ga maksimalno izkoristimo in dosežemo najboljšo formo za nadaljevanje sezone.”

V nadaljevanju sezone pa nekaj novosti: za Aleksa in soigralce v zvezni vrsti v drugačnih vlogah, brez Marwana Kabhe.
“Marwan je bil pomemben član ekipe, skupaj smo veliko naredili, toda v nogometu je tako, da se zadeve spreminjajo. Treba ga bo nadomestiti, je pa v naši ekipi veliko kakovostnih igralcev, ki lahko prevzamejo breme."
0.krog LESTVICA