Članek
Martin Kramarič o drugačni vlogi na igrišču in režimu na pripravah
HITRO SEM SE PRILAGODIL
"Karkoli bo trener zahteval od mene, bom izpolnil"
Foto: Drago Wernig
Med tiste igralce, ki so na teh pripravah v drugačni vlogi, nedvomno sodi Martin Kramarič. V različnih pogledih.

Na igrišču…
“Prilagodil sem se. Ni popolna novost zame, saj sem se v vlogi desnega bočnega igralca preizkusil že na posoji v Krškem, ko so bili drugi igralci poškodovani. Zato sem se hitreje privadil na nove zahteve. Karkoli bo trener zahteval od mene, bom izpolnil. Bomo videli, kako se bo odločil v prihodnje in v trenutkih, ko bo imel na voljo vse igralce. Verjamem, da bo še treba popraviti določene zadeve, predvsem v fazi branjenja. A se bom potrudil, da bi bil uspešen, ne glede na to, na katerem igralnem položaju bom dobil priložnost.”

… in izven igrišča.
“Ni se mi več treba ukvarjati s štetjem pri kosilu ali na avtobusu (smeh). Prihajajo novi, mladi upi in res je dober občutek, da v ekipi nisem več tisti najmlajši ali med najmlajšimi. In tisti, ki je vsega kriv (smeh). Za prinašanje ali odnašanje stvari, ki jih potrebujemo na treningih, sem še v kvoti. Toda ob priključitvi igralcev iz nogometne šole ima zdaj Horvat kot najmlajši največ zadolžitev. Je pa pomembno, da so nam starejši v veliko pomoč z izkušnjami in se res dobro razumemo med seboj.”

S tem ni treba izgubljati časa na druge zadeve. Režim v pripravljalni bazi je dobro znan in osredotočenost je le pri delu.
“Urnik je poln, aktivnosti so vsak dan natančno določene. Imamo odlične pogoje, ob vsakoletnem prihajanju sem razmere dobro poznamo in smo se takoj lahko posvetili le delu. Imamo še en teden v Turčiji, da opravimo vse, kar smo načrtovali in v preostalih treningih ter treh tekmah izpilimo formo.”

Prosti čas na pripravah? Imaš kakšno posebno aktivnost, ko ni obveznosti?
“Ležim (smeh). Ob teh naporih je regeneracija bistvenega pomena. Vzamem si čas za počitek, s cimrom Mlakarjem, ki ga dobro poznam iz selekcije U-21, kaj podebatirava in to je to.”

Hrana? Turških sladic ne manjka, a pri našemu mlademu reprezentantu niso v najožjem izboru.
“Izogibam se jim. Prav tako kruhu. Ko ni tekme, tudi testeninam. Izbira je pestra, za vsak obrok si lahko najdemo dovolj različnih jedi. Na mojem krožniku se najbolj pogosto znajdeta meso in zelenjava. Sicer nimam težav s kilogrami, a ne gre brez discipline.”

0.krog LESTVICA