Članek
Trenerjev komentar uspešne preizkušnje št. 3 v Beleku
PRAVA PRIPRAVA, PRAVA IZVEDBA
Foto: Drago Wernig
Z nogometaši Sheriffa smo se v prejšnjih dneh srečevali v hotelu, v ponedeljek pa tudi na igrišču. V dvoboju ekip, ki sta do decembra uspešno igrali v evropskih pokalih, v turški pripravljalni bazi uspešnejši udeleženci Lige prvakov.

“Po tisti slabši predstavi proti Sigmi smo se predstavili v povsem drugačni luči. Mentalna priprava na tekmo je bila prava, odigrali smo 90 minut z visokim ritmom, potem pa v končnici dočakali naše dobre trenutke. Ne smemo pozabiti, da smo imeli opravka z zelo kakovostnim nasprotnikom in po takšnem testu moram poudariti, da sem zadovoljen. Uspešno smo onemogočali napade tekmecev, ob tem pa izrazili zelo dobro sodelovanje v napadu v zadnje pol ure,” je trenerjev komentar dvoboja s tujsko legijo v najboljšem moldavskem moštvu.

Zadnji dnevi so prinesli tudi izboljšanje zdravstvenega kartona. Po tekmi premora je znova lahko igral Milec, pred vrnitvijo v tekmovalni ritem pa so že Rajčević, Ivković ter Ahmedi.
“Milec potrebuje minute in upam, da bo lahko nadaljeval brez zapletov. Lahko bomo računali tudi na preostale igralce in to prinaša dodatno spodbudo pred zaključnim delom. Kot sem že omenil, Maribor bo v popolni postavi zelo močan. Smo na dobri poti in zdaj moramo izkoristiti še te preostale dneve v Turčiji, da zadržimo enak pristop kot danes in na teh temeljih pridemo do tega, da izrazimo svoje kvalitete.”

Torkove aktivnosti se nadaljujejo z dvema treningoma, pred vrnitvijo pa sta na sporedu še dve preizkušnji. V četrtek bo na nasprotni strani Oleksandriya, v soboto pa kot največji izziv doslej Zenit.

0.krog LESTVICA