Članek
Jan Mlakar o aktivnostih v Beleku in svojem hitrem, uspešnem prilagajanju
NAPORNO, A VEMO, ZAKAJ
"Ob takšnem nadaljevanju ni bojazni za našo uspešno sezono"
Foto: Drago Wernig
Dnevi v turški bazi minevajo po predvidenem načrtu. Tekme, treningi, videoanalize. Ob naklonjenosti vremena bomo čas temeljito izkoristili, ob tem pa se ob skupnem bivanju utrjuje tudi moštveni duh. Tako je tudi Jan Mlakar hitreje prestal uvodno obdobje integracije.

“Pravila so jasna, pri tem ni nobenih težav ali posebnosti. V ekipi pa vlada odlično ozračje, to moram izpostaviti. Prisotne je veliko dobre volje in energije za zagnano delo. Odlično se počutim in v tem pozitivnem okolju verjamem, da sledijo prijetni trenutki,” o utripu v vijol’čnem domu v Beleku pravi naš zadnji novinec.

Za nami so že tri tekme ob turški obali, zadnja je prinesla tudi dodatne razloge za zadovoljstvo z zmago.
“Veseli, kako smo se odzvali na prejšnji poraz. Dobro smo stali na igrišču, si pomagali med seboj in ko smo v pravi podobi kot moštvo, pridejo tudi zadetki. Ni šlo za običajno pripravljalno preizkušnjo, videlo se je, da tudi nogometašem Sheriffa veliko pomeni ta tekma. Ni manjkalo nervoznih odzivov nasprotnikov, predvsem njihovega trenerja, ki je imel pripombo na vsak prekršek, vendar nič ni vplivalo na našo izvedbo. Moramo tako nadaljevati in ni bojazni za našo uspešno sezono.”

Mreža Sheriffa se je zatresla dvakrat. Ko se je sodnik že pripravljal, da označi konec tekme, ga je z atraktivnim zaključkom za končnih 2:0 prehitel najmlajši napadalec.
“Super, da je ostalo še dovolj časa za udarec. Vesel sem, da mi je uspelo zadeti, najbolj pa me veseli spoznanje, da smo se dobro ujeli in da delujemo kot homogena ekipa. Gol mi seveda pomaga pri še hitrejši integraciji in prinaša dodatno samozavest. Po tistem začetnem sprejemu, ki sem ga bil deležen po prihodu, sem sproščen. Soigralci in vsi v klubu so mi veliko pomagali, tako da lahko razmišljam le o nogometu. Tudi na igrišču se vedno boljše ujamemo. V določenih situacijah se moramo še spoznati, a vsak dan prinaša napredek, kar se že opaža na tekmah.”

V Beleku smo do sobotnega popoldneva, na sporedu je še 180 minut igre. Tudi v zaključno fazo pa z ustrezno vnemo.
“Doma sneži in moramo izkoristiti tukajšnje pogoje. Dobro treniramo, tempo je naporen, a vemo, zakaj to delamo. Pred prihodom v Maribor nisem imel daljšega obdobja premora in sem že bil v dokaj dobrem stanju. Čeprav smo že dobro pripravljeni, so noge težke, a bomo prestali tudi to obdobje. Smo motivirani in komaj čakamo še zadnji tekmi.”

0.krog LESTVICA