Članek
Kaj je pokazala preizkušnja proti Sturmu
PRAVI, MOŠTVENI ODZIV
Foto: Drago Wernig
Po vmesnem dogajanju, ki je razvnelo strasti, je bilo najbolj pomembno zagotoviti ekipi mir in nemotene delovne pogoje. V domačem okolju so se igralci in strokovni štab osredotočili na zastavljen program treningov, test trenutnega tekmovalnega stanja pa opravili čez mejo.

“Zelo pomembno je, da smo odigrali moštveno, intenzivno tekmo. Sprva smo bili nekoliko zadržani, potem pa videli, da je način, ki smo ga izbrali, pravi. Zadovoljen sem z odzivom, s katerim se moramo odlikovati tudi v prihodnje. Veliko pomeni ta stabilnost, moštvenost, s katero zaradi kakšnega vmesnega negativnega dogodka ne smemo izgubiti svojega koncepta. Preko dogovora, ki smo ga imeli, smo tudi ob slabšem startu, po zaostanku nadaljevali po svoji poti in prišli do zmage,” je trenerjev opis dvoboja s Sturmom.

Na vmesni negativni dogodek smo se odzvali z dvema pozitivnima. Za preobrat in zmago, ki prinaša dragoceno spodbudo.
“Imeli smo več uspešnih potez. Nekaj lepih akcij smo ob ustrezni razpoloženosti za ustvarjalno igro izpeljali tudi pred izenačenjem, predvsem po levi strani. Po fantastično izvedenemu prostemu strelu pa smo preko leve strani, ki je med tekmo res delovala zelo dobro, takoj zabili še drugi gol. Popolnoma zasluženo.”

Za nami je polovica ligaškega premora, pred nami še en teden do naslednjega, velikega izziva. Kako v derbi?
“Samo na takšen način, kot smo ga prikazali v tej tekmi. Z mislijo, da bomo z moštveno predstavo delovali na igrišču, kot si želimo. Da bomo znali tudi potrpeti v tistih trenutkih, ko se znajdemo pod pritiskom. Predvsem pa, da ostanemo mirni, prepričani v svoje zmožnosti in tako pridemo do pozitivnega trenutka.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7