Članek
Odštevanje do sobote: med letošnjim prvenstvom je za nami 180 derbi minut
EN GOL, ŠTIRI TOČKE
Zadnji ligaški derbi je bil odločen z golom v 6. minuti
Foto: Drago Wernig
Sobota, dan za derbi. Med letošnjim prvenstvom je za nami 180 derbi minut. Prvih 90 se je končalo brez zmagovalca in brez golov, vijol’čna mreža je ostala nedotaknjena tudi v Ljudskem vrtu, a smo zatresli ljubljansko in obračun št. 3 čakamo z razmerjem v osvojenih točkah 4:1. Med odštevanjem do sobote najprej spomin na dosedanja ligaška vrhunca sezone 2017/18.

27.8.2017: Olimpija 0, Maribor 0
Prišli smo po dnevih slavja. Prvi derbi takoj po magičnem trenutku uvrstitve v Ligo prvakov, a je po nepozabnem dvoboju s Hapoelom vijol’čna četa poskrbela za hiter preklop na domačo ligo. Imeli smo 2 spremembi v začetni enajsterici v primerjavi z obračunom proti Izraelcem: Kramarič in Mešanović namesto Bajdeta in Tavaresa. Ne glede na to, koliko moči je pobral in kako je čustveno izpraznil ekipo, play-off s sanjskim razpletom ni odnesel motivacije za naslednji izziv. Onemogočili smo napade gostiteljev, naši poskusi niso končali za hrbtom domačega vratarja, a smo prišli do pozitivnega rezultata. Do nadzorovanega remija.

17.11.2017: Maribor 1, Olimpija 0
Je derbi in je derbi v Ljudskem vrtu. In jesenski je bil derbi po vijol’čnem scenariju, ki smo ga začeli z enakim številom točk, končali pa s +3. Po dveh lepih in nevarnih predložkih, ki jih je poslal Milec z desne strani, je v drugem poizkusu po odbiti žogi Klinarja pred Vršičem Tavares žogo poslal v gol. Za ekspresno vodstvo že v 6. minuti, ki je zadoščalo za zmago. Čeprav smo do začetnega sodniškega žvižga prebili na igrišču 720 minut na igrišču več od nasprotnikov, smo bili v neposrednem dvoboju aktivnejša ekipa z več energije in ustvarjalnosti. Povečali smo serijo zmag na 5, neporaženosti v prvenstvu pa na 16 tekem. In odšli v Moskvo z dodatno energijo…

Čakamo naslednjega, v soboto v Stožicah. Z začetkom ob 20:30.
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7