Članek
Saša Ivković o hitrem prilagajanju na življenje v vijol'čnem svetu in pred derbijem
VERJAMEM, DA JE SLABO OBDOBJE ZA NAMI
"Preizkušnja proti Sturmu je bila koristna, zelo dobrodošla"
Foto: Drago Wernig
Reprezentančni premor in obdobje pred nadaljevanjem prvenstva je moštvo izkoristilo za temeljite mini priprave. Mi pa za pogovor z novincem iz zimskega prestopnega roka, ki se je doslej najbolj uveljavil in zbral največ minut. Saša Ivković o prilagajanju na življenje v Mariboru, želji po vrnitvi na zmagovito pot in pričakovanju prvega derbija, na katerem bi lahko bil neposredni udeleženec.

“Opravili smo veliko število treningov, vse z namenom, da se ustrezno pripravimo na naslednji dvoboj. Na derbi z Olimpijo. Vmes smo imeli koristno in zelo dobrodošlo preizkušnjo proti Sturmu, na kateri smo opravili dobro delo ter si povrnili nekaj samozavesti, zadnje dni pa bomo namenili zaključnim pripravam na nestrpno pričakovano sobotno tekmo.”

Za 24-letnim branilcem je hitro obdobje prilagajanja. Odigral je že pet prvenstvenih tekem in spoznal način igranja, razmerja moči v slovenski ligi.
“V teh tekmah sem videl, da gre za močno ligo z visokim tempom. Prisotna je velika količina teka, veliko je dvobojev. Kar nekaj je ekip, ki dobro igrajo in splošen vtis je, da sta me nivo ter kakovost lige presenetila.”

Obenem je že bilo tudi dovolj časa, da mu je tudi Maribor kot mesto postal domač.
“Vsak začetek je težek. Zagotovo potrebuješ nekaj časa, da se navadiš na nov klub, na nove soigralce, na novo mesto. Ampak pri meni je to potekalo relativno hitro. Fantje v slačilnici so me dobro sprejeli in olajšali začetne trenutke, zelo pa mi ugaja tudi življenje v Mariboru. Rad imam bolj mirna mesta, tukaj se lahko ustrezno spočijem, nekaj dobrega pojem. Mesto je idealno za življenje poklicnega nogometaša. Živim v bližini stadiona, tako da sem doslej spoznal le središče, toda sčasoma bom tudi večji del mesta.”

Da vtisi niso popolni, so krivi slabši rezultati v začetku spomladanskega dela. Toda vzdušje v slačilnici ostaja pozitivno. Z mislijo, kako se vrniti čim prej na zmagovito pot. In željo, da se vzpon začne že v derbiju.
“V vsakem velikem klubu se zgodi obdobje rezultatske krize. Vendar menim, da je to obdobje sedaj za nami. Ko slišiš besedo derbi, veš, da gre za velik obračun med največjima tekmecema. Tako je v vsaki državi. Pričakujemo spektakel pred veliko gledalci, na igrišče pa želimo zbrani in popolnoma osredotočeni, da bi skušali zmagati.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7