Članek
Trenerjev napovednik derbija
PODPORA JE OGROMNA, ČUTIMO JO
"Po vmesnih slabših rezultatih želimo narediti preobrat"
Foto: Drago Wernig
Četrtek za navijaški zagon pred koncem treninga, petek za preizkušanje zadnjih zamisli. Priprave na derbi so bile temeljite, delovno in motivacijsko naravnane. Za popolno osredotočenost moštva na sobotni izziv je bila v klubu sprejeta odločitev, da ne bomo imeli skupnega medijskega nastopa na novinarski konferenci ali posamičnih intervjujev.

Seveda pa se zavedamo odgovornosti do navijačev, javnosti in ne moremo poseči po popolni izolaciji v pričakovanju najzanimivejše tekme slovenske lige. Tukaj je trenerjev napovednik derbija: “Po drugem tednu priprav že odštevamo ure, igralci, vsi v klubu in naši navijači, ki so nam izrazili podporo na poseben način. To nam izredno veliko pomeni, o navijaškem zagonu ni treba izgubljati besed. Čutimo, da je podpora ogromna. Prisotna je na vsaki tekmi, prihod na trening, kar se ne dogaja pogosto, pa je prinesel še dodatno motivacijo in naredili bomo vse, da bodo navijači po tekmi zadovoljni."

Po prestani kazni se na igrišče vrača Martin Milec, kader je skoraj popoln.
“Reprezentanti so se vrnili zdravi, Vrhovec je po vmesni individualni vadbi od tega tedna priključen k treningom ekipe in stanje je bistveno boljše, kot je bilo pred tedni. Razen Doumbie ni več nikogar na seznamu poškodovanih.”

V Stožicah 0:0, v Ljudskem vrtu 1:0. Kaj si lahko obetamo od prvenstvenega derbija št. 3?
“Za nami sta različna derbija. V domačem smo imeli ogromno energije s tribun, hitro povedli in prednost prepričljivo obdržali do konca. V Stožicah pa je bila povsem drugačna tekma. Nekaj dni pred tekmo smo uresničili sanje in po uvrstitvi v Ligo prvakov odigrali zelo zrelo. V soboto pričakujem intenziven derbi, poln čustev, v katerem bo z naše strani 11 fantov, ki se bodo borili za vsako žogo.”

Koliko vpliva stanje na lestvici na izhodišče pred tekmo, na pripravo taktičnega načrta?
“Nismo v položaju, da smo lahko preračunljivi. Naš namen je prevzeti zadeve v svoje roke. Po vmesnih slabših rezultatih želimo narediti preobrat v naslednjih tekmah in to je prva, zelo dobra priložnost,” poudarja pred krogom št. 25 Darko Milanič.

Derbi. Stožice, sobota, 20:30.
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7