Članek
Trenerjev komentar derbija
LAHKO BI BOLJŠE, A TUDI SLABŠE
Luka Zahović za izenačenje večkratnega pomena
Foto: Drago Wernig
Tretji prvenstveni derbi, drugi remi. Po scenariju dvobojev vodilnih v letošnji sezoni znova intenzivno, čustveno dogajanje. Nismo zmanjšali zaostanka, ni pa boj za 1. mesto še odločen.

Pogled na derbi z vijol’čne klopi: “Zaradi situacije, v kateri smo prišli v Ljubljano, je bil zelo specifičen. To se nam je poznalo v začetnem delu, ko se nismo uspeli otresti pritiska tekmeca. Načrtovali smo, da bi z agresivnostjo, tekaško sposobnostjo nasprotnika visoko napadli, a je bilo to izvedeno slabše, kot sem pričakoval. Potem smo našli ravnovesje in zadihali, si več upali. V trenutkih, ko smo bili podjetnejši, smo imeli namen, da ob padcu v igri nasprotnika gremo v nadaljevanje z več ofenzivnejšimi igralci, a nam je dobljen zadetek podrl načrt. Ni pa odvzel morale in v končnici smo uspeli priti do izenačenja.”

Prvi korak do končnice, v kateri smo imeli več razlogov za zadovoljstvo od domače ekipe, je pomenila neverjetna obramba Jasmina Handanovića, nato je za izenačenje zabil Luka Zahović. Odziv po dobljenem zadetku daje upanje.
“Fantje skozi vse tekme, ne glede na vmesno dogajanje, kažejo moralo, tudi tokrat so jo. Nismo blesteli, jasno je, da smo sposobni bistveno več in tega se dobro zavedamo. Vendar v določenem trenutku je treba pripraviti načrt, ki bo pripeljal do rezultata. Žal nam to ni prineslo zmage proti nasprotniku, ki je bil vsaj v prvem polčasu zelo dober. V drugem, ko smo imeli nekaj več prostora, so fantje pokazali, da znajo igrati. Nismo v pravi podobi, a veliko pomeni ta vztrajnost ekipe, ko smo se pobrali iz neprijetne situacije. Morda obramba Handanovića in zadetek Zahovića lahko pomenita napovednik, da se bodo zadeve obrnile v našo korist.”

Naj se vzpon krivulje navzgor začne že v soboto. Ljudski vrt, 16:20. Maribor- Celje.
“Vemo, kaj je treba storiti. Zdaj sledi temeljita priprava na naslednjo tekmo, moramo si več upati v igri. Predvsem pa želimo in moramo začeti zmagovati,” poudarja Darko Milanič.
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7