Članek
Martin Milec po drugem remiju v prvenstvenem derbiju v Stožicah
EDINA REŠITEV: EDEN ZA DRUGEGA
"Moramo narediti preklop, odigrati sproščeno, da lahko izrazimo vse svoje kvalitete"
Foto: Drago Wernig
Bil je še en derbi z vsemi značilnostmi. Z dovolj tempa, atraktivnih akcij in z negotovostjo do zadnjih sekund. Tudi drugič v letošnji sezoni z gostovanja v Ljubljani s točko.

“Pred tekmo smo rekli, karkoli se bo zgodilo, moramo držati skupaj in ostati pri naši strategiji. To nam je uspelo, čeprav so pretekli dogodki vendarle nekoliko vplivali na nas. Še posebej se je to videlo v prvem polčasu, ko nismo uspeli dobro zadržati žoge. Bilo je napeto vse do konca, naša igra ni bila najboljša, tega se zavedamo, a smo z velikim trudom in ob podpori navijačev, ki jim lahko le čestitam, prišli do izenačenja,” je dramatičen boj v Stožicah opisal Martin Milec.

Tudi v tretjem prvenstvenem derbiju sezone je kazalo, da bo tista ekipa, ki bo prva zadela, prišla do zmage, a nas zaostanek ni presekal.
“Med odmorom smo se dogovorili, da moramo biti bolj mirni v igri in drugi polčas je bil boljši od prvega. Če bi bili v napadalnih akcijah še bolj sproščeni, bi lahko tudi zmagali. Je pa bil odziv po prejetem zadetku pravi, zadeli smo in izvlekli vsaj točko. Kljub borbenosti je bilo prikazano, žal, premalo za zmago, a gremo naprej z dvignjenimi glavami. Vse pohvale ekipi na borbenosti, le na takšen način, le kot ekipa, ko pomagamo eden drugemu, se bomo izvlekli iz trenutne situacije. In iz tega bomo prišli do želene igre, več zadetkov in zmag.”

Po remiju ostajamo v boju za 1. mesto. Zdaj nas čaka teden priprav na naslednji izziv in nadaljujemo z novim zagonom v Ljudskem vrtu. V soboto proti Celju.
“Že v slačilnici, po tekmi v Ljubljani smo rekli, da moramo takoj preklopiti na Celje. Po prepričljivi zmagi proti Ankaranu je njihova samozavest zdaj na visokem nivoju, mi pa smo letos slabši na domačem terenu in to je treba nujno spremeniti. Moramo narediti ta preklop v glavah, odigrati sproščeno, da lahko izrazimo vse svoje kvalitete. Želel bi si, da bi imeli takšno navijanje, s tolikšnim številom Viol tudi na domači tekmi in verjamem, da bomo v soboto zmagali.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7