Članek
Aleks Pihler v pričakovanju dvoboja s Celjem in novega poglavja
VEMO, KAJ MORAMO
"Čas je že, da začnemo serijo zmag v Ljudskem vrtu"
Foto: Drago Wernig
Derbi je za nami, kako naprej?

“Z delnim zadovoljstvom po razpletu smo v tem tednu nadaljevali z delom. Glede na to, v kakšnem stanju smo dočakali derbi, točka ne pomeni neuspeha. Vendar smo si želeli vseh treh. Ni nam uspelo in zdaj ne preostane nič drugega, kot da zmagujemo. Ekipa je bila pod bremenom, kar je bilo opazno na igrišču in upam, da je to obdobje zdaj za nami. S trdim delom bomo prišli do tega, da bomo začeli zmagovati in se tako rešili celotnega bremena, ki je padlo na nas,” pravi Aleks Pihler o vijol’čnem načrtu za april.

Trenutno stanje na lestvici otežuje situacijo, a se nihče še zdaleč ne bo predal v boju za vrh.
“Pogled na lestvico ni lep, a je prostora za napredek ogromno. To točkovno razliko moramo čim prej zmanjšati in jo do konca sezone povsem izničiti. Še vedno verjamemo, da bomo mi tisti, ki bomo po zadnji tekmi dvignili trofejo.”

Da bi uresničili cilj, bo treba prebiti urok Ljudskega vrta v 2018.
“Upam, da ga bomo že v soboto. Zapravili smo preveč točk. Tega se dobro zavedamo in čas je že, da začnemo serijo zmag v Ljudskem vrtu.”

Naši naslednji gostje so Celjani, ki prihajajo k nam že drugič v manj kot dveh mesecih. Po prepričljivi generalki nihče ni pomislil, da po tistih 4:1 ne bomo dočakali zmage na štirih zaporednih tekmah.
“Tista tekma je padla v pozabo in ne bo imela vpliva na sobotno dogajanje. Škoda, da je šlo v neželeno smer. Celjani zdaj pridejo samozavesti, treba se bo močno potruditi. Nismo v situaciji, da bi se zanašali na tisto zmago ali posegali po izračunih. Treba je vstopiti v serijo zmag in potem bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Dejstvo je, da moramo igrati boljše. Ko ekipi ne gre dobro, mora vsak mora dati svoj maksimum. Tudi sam nisem zadovoljen s svojimi igrami in v prihodnjih tekmah želim še bolj pomagati.”

Nova priložnost bo že v soboto, tudi s pomočjo dobrega ozračja na tribunah. Napoved toplega popoldneva, stopnjevanje boja za naslov prvaka. Razlogov za največji obisk v spomladanskem delu je dovolj.
“Vemo, da so naši navijači zahtevni in prav je tako. Pričakujemo, da nas bodo podprli v tem boju za prvo mesto na podoben način kot na derbiju. Naša obveza pa je, da dvignemo nivo igre in začnemo zmagovati.”

Ne pozabimo: določen je nov termin. Proti Celju v soboto ob 16:20.

9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7