Članek
Trenerjev napovednik sobotnega dvoboja s Celjem
DA BO LJUDSKI VRT SPET TRDNJAVA
Sobota. Dan za vrnitev v Ljudski vrt. Z napovednikom, pri katerem je osrednja misel izražena v dveh stavkih.

“Želimo spremeniti ta slab trend v Ljudskem vrtu. Zadnji čas je, da naše domače igrišče spet pretvorimo v trdnjavo, iz katere tekmeci ne bodo odnašali točk,” poudarja Darko Milanič.

Pred tekmo s Celjem tudi soočenje z novo situacijo: dvoboj na vrhu je zdaj postal - troboj.
“Pričakoval sem dobre predstave Domžal spomladi, nisem pa, jasno, pričakoval, da bomo mi točkovno v takšnem primanjkljaju kot smo sedaj. Dobro je, da sledi v teh dvanajstih krogih še kar nekaj medsebojnih dvobojev, tako da je vse mogoče. Pred seboj imamo izziv, da naredimo velik preobrat.”

Prvi korak pri tem namenu v krogu št. 26. Načrt je pripravljen, vseh podrobnosti ali morebitnih dilem pri sestavi enajsterice trener še ni razkril.
“Nekatere še obstajajo. Razen Doumbie so fantje zdravi, nekateri zaradi poškodb v zadnjem času nekoliko manj pripravljeni, a je kader dovolj širok in imamo možnosti izbirati. Izbrati pa moramo tiste, kateri bodo v boj šli zelo odločno in prevzeli svoj del odgovornosti, odigrali po najboljših močeh ter preko izredne požrtvovalnosti potrdili kvaliteto, ki ni vprašljiva. Naj bo vodilo vsakega posameznika: opravim svoje delo najboljše, kot zmorem in se potem skupaj z moštvom veselim uspeha.”

Maribor – Celje. Sobota. 16:20.
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7