Članek
Pogled s klopi na želeno prelomnico spomladanskega dela
ENERGIJA NA IGRIŠČU IN TRIBUNAH
Luka Zahović moštveno predstavo nadgradil s hat-trickom
Foto: Drago Wernig
Kar smo želeli, smo naredili. Končan je spomladanski urok Ljudskega vrta, aprilskih prvih 90 minut je prineslo dovolj razlogov za zadovoljstvo.

Trenerjeva ocena zanimivega štajerskega derbija: “Za nami je dinamična tekma proti nasprotniku, ki ima tempo v igri, napada globino. Začeli smo zelo dobro, polno energije, z všečno igro, vodstvom in priložnostmi. Škoda, da smo po doseženem zadetku izgubili to pravo nit in morali po žogo v mrežo. Kot bi se ustrašili tega hitrega vodstva… V drugem polčasu smo znova dobro začeli, potem pa boljše nadaljevali, z nadzorom igre. Videli smo tudi nekaj napak z obeh strani, vendar je skupaj ostal dober vtis.”

Dodaten zagon je prinesel pogled na tribune, z največjim številom gledalcev v Ljudskem vrtu to pomlad.
“Čutili smo veliko podporo, imeli zelo dobro ozračje. Gledalci so lahko prišli na svoj račun in z aplavzi nagradili dobro igro. Všeč mi je bila ta energija, na tribunah in igrišču.”

Na igrišču je pravo moštveno predstavo nadgradil Luka Zahović, s hat-trickom.
“Enkraten dosežek. Če štejemo še zadnjo pripravljalno preizkušnjo, je v manj kot dveh mesecih dvakrat zabil proti njim tri zadetke. Očitno mu Celjani še posebej ustrezajo. Dobro je, da smo zmagali, da je tudi Luka zadel doma, kar mu v tem prvenstvu še ni uspelo. Za napadalca je to nedvomno dobra popotnica za naprej, za vse skupaj pa pomeni veliko moralo, da bomo še naprej delali tako zavzeto in ostali enotni. Predvsem je pomembno, da fantje na igrišču ne glede na vmesna dogajanja kažejo to energijo, boj za klubske barve.”

Po prekinitvi negativnega trenda na domačem igrišču gremo zdaj v serijo gostovanj.
“Imamo 2 tekmi v naslednjem tednu, v sredo v Kranju, v nedeljo v Novi Gorici. Obe sta izrednega pomena. Če govorimo o želji, da naredimo preobrat, so tudi tokrat dodatne besede odveč. Treba je hitro izpeljati regeneracijo, se temeljito pripraviti in se znova z odgovornostjo, da opravimo delo na najboljši način, odpraviti v Kranj. Po nove 3 točke.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7