Članek
Dino Hotić o soboti za napoved boljših časov
MORALO SE JE ZGODITI
"Naj ta zmaga pomeni začetek daljšega pozitivnega niza"
Foto: Drago Wernig
“Pritisk je vedno prisoten in narašča, če ne gre vse po načrtih. Še posebej, ko si v Mariboru. Ampak vedeli smo, da bomo dosegli, kar smo morali. Da bo prišel trenutek, ko bomo prekinili slabše rezultate na domačem igrišču. To se je zgodilo in upamo, da sobotna zmaga pomeni tudi napoved pozitivnega niza, ki ga bomo skušali podaljšati. Da naredimo preobrat, ki ga želimo dočakati. Vemo, kakšna je kvaliteta moštva. Pokazali smo jo in to moramo potrjevati zdaj iz tekme v tekmo,” o krogu št. 26 kot napovedniku boljših časov Dino Hotić.

Sobotna tekma je kljub pritisku in bremenu rezultata potrdila več zadev. Tudi Mi skupaj eno smo. Znova v pravi obliki. Z naj obiskom na dosedanjih domačih tekmah v 2018 je bila drugačna tudi podoba na igrišču.
“Občutki, ko pride toliko navijačev, so vedno najlepši. Ljudje so začutili, v kakšnem trenutku smo in so prišli na stadion. Upam, da nas bodo v prihodnje še bolj podpirali. Dvignili so nas dodatno, pomagali k večji samozavesti. Ko je takšno ozračje na tribunah, je tudi naša predstava na igrišču boljša in skušali bomo poskrbeti, da bomo vsi skupaj tudi na naslednjih tekmah imeli čim več razlogov za zadovoljstvo.”

Med dvobojem s Celjani je bilo znova tudi več ustvarjalnosti, mož odločitve pa je bil Luka Zahović. S hat-trickom.
“To ni presenečenje (smeh).”

Zdaj sledi serija gostovanj, ki jo začenjamo v sredo v Kranju.
“Ko opravimo preloženo preizkušnjo proti Triglavu, bomo imeli enako število odigranih tekem in bo stanje na lestvici, verjamem, drugačno. Želimo zmagati, da se približamo Olimpiji, tekmecem ustvarimo pritisk in potem po boljših igrah v končnici sezone pridemo do uresničitve naših želja. Prvi do cilja.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7