Članek
V Kranj z dodatnim zagonom, a v nepopolni zasedbi: Milec zaradi poškodbe ostaja doma
ZGODOVINA KOT OPOZORILO
Mitja Viler: “Opazno je, da nam je zmaga proti Celju veliko pomenila"
Foto: Drago Wernig
Začenja se vijol’čno popotovanje po Sloveniji, s tremi zaporednimi gostovanji. Najprej v sredo v Kranju. Na pot z dodatnim navdihom po sobotni zmagi, žal pa tudi z nepričakovanim zapletom. Martin Milec zaradi poškodbe ostaja doma.

“Po sobotni tekmi je, žal, Milec začutil bolečino v zadnji stegenski mišici. Pregled je pokazal, da ga nekaj časa ne bo na igrišču. To zagotovo ni dobra novica, njegova odsotnost pa pomeni priložnost za nekoga drugega. Kdorkoli ga bo zamenjal, mora odigrati izredno dobro tekmo,” v napovedniku dvoboja s Triglavom Darko Milanič.

V pričakovanju preloženega obračuna 20. kroga je cilj jasen: “Poznamo zgodovino tekem v Kranju, ki so izredno zapletene. Zato moramo biti na nivoju tekme proti Celju, ko smo bili moštveni in s kolektivno močjo jurišali proti vratom tekmecev. Iz naslednjih gostovanj želimo izvleči maksimum, pomembno pa je, da smo z mislimi le pri prvi naslednji preizkušnji. Da imamo fokus le na Triglav in smo odločni v namenu, da zmagamo.”

O utripu slačilnice ob novi energiji Mitja Viler: “Opazno je, da nam je zmaga veliko pomenila. Že v soboto je bilo po tekmi ozračje odlično, komaj smo čakali nedeljski trening in nadaljevanje priprav na naslednje izzive. Dobili smo nov zagon in upamo, da bomo po tej tekmi s Celjem začeli graditi novo zgodbo. Gostovanja v Kranju so vedno zahtevna, verjetno bo podobno tudi tokrat v nenogometnem, zgodnjem terminu, a se ne smemo ozirati na te malenkosti. Osredotočeni smo na svoj cilj, odmislili smo vse druge zadeve. Želimo se vrniti na stare tirnice, gremo v Kranj po nove 3 točke.”

Triglav – Maribor. Sreda, 15:00.
9.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
21
Olimpija
17
Gorica
16
Aluminij
13
Domžale
11
Celje
11
DNŠ Mura
9
Triglav
9
Krško
7
Rudar
7