Članek
S trenerjem po zaporedni zmagi št. 4 in tretji brez dobljenega zadetka
NE SMEMO SE USTAVITI
Amir Dervišević potrdil zmago tudi z igralcem manj
Foto: Drago Wernig
Uspela tudi misija Kidričevo. Izjemna serija gostovanj zaključena z novo zmago, na nekoliko težji način. Prigarane 3 točke, a z nekaj izgubami. Analiza po tekmi s trenerjem.

“Izključitev Handanovića, 4. rumeni karton Vilerja, poškodba Mlakarja, vse to so zadeve, ki niso prijetne. Ne bodo nam pokvarile tega doživetja zelo pomembnih treh točk, vendar nam zagotovo za naslednjo tekmo povzročajo nekaj težav.”

Cilj je dosežen, a je znova do izraza prišla tudi specifika dvobojev z Aluminijem.
“Za nami je izredno težka tekma. Fantje so se morali odzvati na drugačne razmere, z višjo temperaturo in igriščem, ki ni omogočalo hitrega pretoka žoge. Imeli smo prevelike razdalje, v večjem delu igrali, kot so hoteli tekmeci. Z iskanjem poti do gola skozi podaje, a je to bilo nemogoče, saj nam je igrišče ustavljalo žogo. Imeli smo slabe sprejeme, nasprotnik pa se je zaradi te počasnosti igrišča uspel postaviti in braniti. Želeli smo igrati več v globino, več s preskokom. Ko smo to naredili, smo bili zelo nevarni, a se je čakanje na uspešen razplet tokrat zavleklo.”

Četrta zaporedna zmaga, tretjič brez dobljenega zadetka.
“To je osnova, da si lahko uspešen. Ob tem, da zadevaš in si ustvarjaš priložnosti. Imeli smo lepi priložnosti v 1. polčasu, nismo zadeli in tekma je šla v drugo smer kot v Kranju ali Novi Gorici. Vendar nam je zadetek Mlakarja vse skupaj olajšal in omogočil, da uspešno pripeljemo tekmo do konca. Čeprav smo imeli igralca manj, nasprotnik ni več našel poti do naših vrat.”

Viler s tekmo premora, počakati moramo na odločitev o Handanoviću, kakšno pa je stanje z Mlakarjem?
“Sam je zahteval menjavo zaradi bolečin v gležnju, ki je bil že ob polčasu zelo otečen. Upam, da se težave ne bodo zavlekle tako dolgo kot po tisti prejšnji tekmi proti Aluminiju, vendar Janov gleženj po tekmi res ni izgledal lepo.”

Lepša je iz kroga v krog podoba lestvice. Povečujemo pritisk na vrhu in potrjujemo, da je bila tekma proti Celju tista, ki je dvignila krivuljo navzgor.
“Po tekmi s Krškim smo se zbrali, pogovorili o vsem in odločili, na kakšen način bomo igrali v prihodnje. Obetavna je že bila podoba na vmesni pripravljalni tekmi proti Sturmu, ko smo pokazali značaj, ki se kaže še naprej. S te plati smo zadovoljni, prišli smo v serijo zmag, a se tukaj ne smemo in ne nameravamo ustaviti. V nogometu je tako, da najdeš zadeve, ki so lahko in morajo biti boljše. Osnova pa je, da še naprej delujemo kot homogena celota, ki vleče v isto smer.”
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9