Članek
Martin Kramarič po novem koraku za dramatičen finiš sezone
GREMO NAPREJ IN GLEDAMO LE NASE
"Veseli me, da je po treh tekmah prišel tudi moj prispevek k uspehom z asistenco"
Foto: Drago Wernig
“Znova se je izkazalo, da je v Kidričevem nekako naše najtežje gostovanje. Aluminij nam nikakor ne ustreza, ob tem letos še ni bilo tako vroče, kar je ob počasnejšem terenu zagotovo vplivalo na igro. A smo ne glede na vse okoliščine uspeli zmagati in nadaljevati serijo, s tem pa smo povečali pritisk na tekmece v boju za 1. mesto, kar je prineslo tudi zmanjšanje zaostanka,” je zgodbo uspešnega vijol’čnega vikenda opisal Martin Kramarič.

Pot do nove zmage je odprl gol v 64. minuti, pri katerem je spretno asistenco prispeval naš mladi reprezentant.
“Najbolj pomembna je zmaga. Veliko pomeni podatek, da smo spet ohranili mrežo nedotaknjeno. To je naša prva naloga, ki smo jo uspešno opravili, zame pa bo imela poseben pomen tudi asistenca. Veseli me, da je po vmesnih treh tekmah prišel tudi na tak način moj prispevek k našim uspehom. Odločil sem se za visoko podajo do Mlakarja, proti vratnici na drugi strani, kjer branilci in tudi vratar nimajo veliko možnosti. Jan je bil na pravem mestu in znova potrdil, kako dobro se znajde pred golom.”

Martin je v soboto ostal na igrišču do 80. minute. Razlog za menjavo ne sodi med običajne: zaradi izključitve vratarja. Redko se zgodi, da smo na igrišču brez Jasmina Handanovića.
“Sodnik se je odločil, da je pri tistem posredovanju bil kontakt in mu pokazal rdeči karton. Tako je naneslo, da se je trener potem odločil za zamenjavo, kar je bila prava poteza, saj sem že čutil utrujenost. Jasmin nam bo zagotovo manjkal na naslednji tekmi in morali bomo zmagali tudi brez njega.”

Še pred dvema tednoma -10, zdaj -3. Naredili smo velike korake naprej, obeta se dramatičen finiše sezone.
“Vedeli smo, da bo naše zbiranje točk poskrbelo za večji pritisk na tekmece, toda gremo naprej in gledamo le nase. Moramo ostati na svoji poti. Smo v seriji zmag, zelo samozavestni, kar se odraža na vzdušju v slačilnici, seveda pa tudi s prikazanim na igrišču.”

Po treh gostovanjih se zdaj vračamo v Ljudski vrt. Sobota, 16:50. Krog št. 29.
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9