Članek
Jan Mlakar kljub poškodbi v Kidričevem še z upanjem o sobotnem nastopu
VSAK DAN BOLJŠE
2x proti Aluminiju in 2x predčasno z igrišča: "Pomembno je le, da se hitro vrnem"
Foto: Drago Wernig
Sobota, 16:50. Med odštevanjem do tekme je še nekaj negotovosti glede seznama kandidatov za tekmo. Martin Milec je na dobri poti vrnitve, pravi boj s časom za igranje v soboto pa bo imel Jan Mlakar.

19-letni napadalec je ob spletu okoliščin po obeh tekmah proti Aluminiju moral predčasno iz igre zaradi poškodbe.
“Žal. Dvakrat sem dobil udarec in odšel z igrišča zaradi zvina gležnja, ampak to je del športa, naključje. Pomembno je le, da se hitro vrnem.”

Med pogovorom v sredo je sobotni nastop še vprašljiv.
“Okrevam po poškodbi, delam vaje za stabilizacijo gležnja, obiskujem terapije. Vse z namenom, da se čim prej vrnem. Kaže dobro. Stanje je vsak dan boljše, tako da sem danes že lahko začel s tekom. Če bo odziv dober in ne bo zapletov, se bom priključil soigralcem na treningu. S tem pa morda tudi na sobotni tekmi.”

Na prejšnji je ne glede na udarec, ki ga je dobil, stisnil zobe. Vztrajal do stopnjevanja bolečin in uspel zabiti vodilni gol.
“Po takšni Kramaričevi podaji je bila naloga, dokončati akcijo z zadetkom, lažja. Sprva sem še prestal bolečine, potem pa so bile vedno hujše in sem se moral ustaviti ter zahtevati menjavo.”

Še 8 tekem. Finiš sezone začenjamo proti Triglavu, po treh tednih na domačem igrišču.
“Ni lahkih tekem. Sploh v tej situaciji, ko odločamo o prvem mestu. Dobro nam uspeva, skušamo biti raznoliki v igri, napadati z vseh strani. Treba pa je biti včasih tudi potrpežljiv, če ne prideš do hitrega vodstva, kar se nam je obrestovalo v Kidričevem. Lepo se bo vrniti v Ljudski vrt, vsi skupaj se že veselimo domače tekme. Verjamem, da so navijači bolj zadovoljni s spremenjenim izhodiščem na lestvici in bomo imeli veliko podporo. Razpoloženje v slačilnici je odlično, ni pa nobene evforije. Vemo, da smo odvisni od svojih rezultatov. A hkrati tudi vemo, kaj nas čaka. Trd boj na vsaki tekmi in najprej bo znova treba zlomiti odpor Triglava. Pozabimo na to, kar je bilo v Kranju.”
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9