Članek
Do nadaljevanja serije po težji poti, a povsem zasluženo
VSAK JE POMEMBEN
Dino Hotić pri preobratu dodal asistenco za zmagoviti zadetek
Foto: Drago Wernig
100-odstotni vijol’čni april: 5 tekem, 5 zmag. Smo pa za nove 3 točke plačali visoko ceno. Izključen je bil Saša Ivković, Jan Mlakar je obnovil poškodbo gležnja, poškodovan pa je šel z igrišča tudi dvakratni strelec Luka Zahović. Ko potegnemo črto, pa ostane le en opis: zasluženo.

Trenerjev komentar: “Tekmo smo začeli zelo dobro, čeprav so manjkale priložnosti v začetnem delu. Potem nas je gol gostov presekal, vendar so se fantje zelo dobro odzvali. Zadeli smo dvakrat in prišli do preobrata, potem po vstopu Tavaresa v igro še do priložnosti za 3:1. V drugem polčasu smo še nekajkrat zapretili, potem pa nam je izključitev Ivkovića otežila nalogo, da nismo mogli biti tako prepričljivi. Smo pa dobro reševali situacije, ki smo jih morali. Fantje si zaslužijo čestitke za to peto zmago v nizu, izpostaviti pa moram tudi odlično ozračje na tribunah. Od navijačev smo dobivali podporo v odločilnih trenutkih, čutila se je energija, ki nam je veliko pomenila.”

Do cilja tokrat po težji poti...
“Ob zgrešenih priložnostih za mirnejši zaključek še najprej poškodba Mlakarja, pa rdeči karton Ivkovića, tudi Zahović je moral zaradi poškodbe iz igre... Dogajajo se nam zadeve, ki nam ne dovolijo, da pripeljemo tekmo, kamor si želimo. Vmes smo prisiljeni tudi delati zamenjave, vendar sem zadovoljen s tem, kar delajo fantje. Kadarkoli smo odigrali, kot smo se dogovorili, s temi podajami naprej, smo bili zelo dobri.”

… in tudi s precej spremenjeno postavo. Prvič so bili denimo istočasno na igrišču Cotman, Kolmanič in v končnici tudi Uskoković.
“In izkazalo se je, da so vsi igralci pomembni. Moramo razmišljati, kako izkoristiti, kar imamo. Cotman je ves čas z nami in je prispeval svoj delež, tudi Uskoković odlično trenira, je tiho in čaka na priložnost. Dobil jo je, pri tem nimam nobenih pomislekov, da mu jo namenim. Če mu ne bi preveč gledal pod prste, je tudi Kolmanič dobro opravil nalogo. Je pa jasno pred njim še veliko dela.”

Če lahko Darko Milanič kdaj po koncu ene že načrtuje postavo za naslednjo tekmo, tokrat ni tako. S kom nad Rudar, je trenutno še neznanka.
“Moramo se res najprej prešteti, potem pa s polno energijo k novemu izzivu. Težko je reči, kakšno je stanje z Zahovićem in Mlakarjem. Upam, da ju ne čaka dolgotrajnejša odsotnost. Luka je dobil udarec v hrbet, pri Janu gre za zvin gležnja. Drugega, ne tega, ki ga je imel poškodovanega v Kidričevem. Za kako resni poškodbi gre, pa je zdaj še prehitro govoriti. Počakali bomo na mnenje zdravniške službe. Se pa je vrnil Milec, na dobri poti je tudi Šuler. Nazaj bosta Handanović in Viler, tako da bomo našli rešitve tudi za sredo. Ob tem kažejo veliko prizadevnost na treningih Bohar, Vršič, Ahmedi, Cretu, ki bodo prav tako spet dobili priložnost. Potrebovali bomo prav vse do konca sezone.”12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9