Članek
Pred tekmo v Velenju (sreda, 16:00): težave s poškodbama napadalcev, a se vrača Šuler
BREZ MLAKARJA, ZAHOVIĆ VPRAŠLJIV
Aleks Pihler: Zadovoljni, a moramo zmagovati še naprej
Foto: Drago Wernig
Nova, zadnja faza. V aprilu smo bili 100% in v petih tekmah vzeli vseh 15 točk. Gremo v maj, mesec odločitve. Še 630 minut, najprej 90 v Velenju.

Prva tema: zdravstveni karton. Kakšno je stanje z napadalno navezo Zahović-Mlakar?
“Upal sem, da se bo izboljšalo, vendar stanje še vedno ni najboljše. Mlakarja bodo v naši zdravniški službi težko usposobili za tekmo z Rudarjem, prav tako je negotov za naslednjo. Luka ima še zmeraj močne bolečine v hrbtu zaradi udarca, ki ga je dobil in je njegov nastop vprašljiv,” pojasnjuje trener v napovedniku kroga št. 30.

Na sestavo moštva še vedno vplivajo tudi kazni. Vračata se Handanović in Viler, a bo tokrat manjkal Ivković.
“Če imamo več težav v napadu, je za obrambo pomembno, da se je Šuler vrnil v proces treninga. Upam, da bo popolnoma zdrav in nared za vrnitev že v Velenju.”

Novo izhodišče: z zmagovito serijo smo prišli še bližje, na točko zaostanka.
“Izziv je res zahteven, vendar smo do tega trenutka pokazali, da smo mu kos. Še vedno pa ne sme biti prisotne nobene preračunljivosti. Tekem je še veliko in ko smo začeli s tem preobratom, smo se pogovarjali o tem, da nam je pomembna vsaka tekma posebej in tako mora biti tudi v tem primeru. V Velenju nam nikdar ni bilo lahko, tudi tokrat ne bo, tako da moramo biti zelo odločni v svoji nameri,” poudarja Darko Milanič.

Odločnost in razmišljanje slačilnice je predstavil Aleks Pihler: “Želeli smo zmanjšati zaostanek, uspelo nam je, a to bistveno ne spreminja stanja. Smo zadovoljni z zadnjimi predstavami, ampak moramo zmagovati in osvajati točke še naprej. Ozračje je rezultatom primerno, v tem kolektivu ni težko delovati, saj vsak prispeva svoj delež, zmage pa so vsem prinesle le še dodatno samozavest. Toda vsaka tekma je zgodba zase in na svoj način zahtevna. Na naslednji bodo naši tekmeci po dveh porazih iskali pot do točk in se bomo morali zelo potruditi.”

Sreda, 16:00. Gremo v Velenje. Rudar – Maribor.
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9