Članek
Odzivi s klopi in igrišča po novi učinkoviti predstavi
IMAMO, KAR MORA IMETI EKIPA ZA VRH
Luka Zahović: V ponedeljek je slabo kazalo za nastop, v sredo spet med strelci
Foto: Drago Wernig
Ni popuščanja, ni ustavljanja. Vijol’čni pohod tudi v Velenju: do zmage šestič zapored, tokrat v oteženih okoliščinah.

“Popoldanski termin ni bil idealen. Pozimi smo včasih igrali v hladnem vremenu bolj pozno, zdaj pa ob zelo toplem dnevu v popoldanskih urah. Za igralce so bili zahtevni pogoji za igro, a so tudi v teh razmerah pokazali, da so močni in v zelo dobrem moštvenem trenutku. Znova je bila opazna zagnanost, hitrost. Imamo pa še vedno, kar mora imeti ekipa, ki se bori za vrh. Pravo ravnovesje med napadalno igro in uspešnim branjenjem,” v komentarju po dvoboju z Rudarjem Darko Milanič.

Čeprav je bilo treba zamenjati dosedanjo napadalno navezo, se to ni poznalo.
“Super, da je tako. Jan ni mogel igrati, je pa tukaj Marcos, ki je to dokazoval že tolikokrat prej in si zaslužil priložnost tudi s prikazanim v prejšnjih tekmah, čeprav jih ni začenjal. Ko je prihajal v igro v drugih polčasih, je bil na pravem nivoju, z ustreznim odnosom. Imel ga je tudi tokrat in zabil 2 gola. Luka pa je bil vprašljiv za nastop, še v ponedeljek je slabo kazalo, a mi je v torek dejal, da ne čuti več bolečin. Zadovoljen sem, da je nadaljeval učinkovito spomladansko serijo, da napadalci zabijajo in da jih preostali del ekipe vidi. Pripravijo jim priložnosti, učinkovitost pa ostaja naša značilnost.”

Zabijamo, redko dobimo in serija se stopnjuje, povečuje. Zdaj že do 6/6.
“Vemo, kaj nas čaka do konca, 6 kvalifikacijskih tekem. Izračuni ne pridejo v poštev, malo točk se izgublja in če pogledamo v celoti, koliko je bilo porazov vodilnih moštev, se zavedamo, da bo treba zmagovati še naprej. Najverjetneje na vseh preostalih tekmah. Naloga je jasna: morebitno razmišljanje, da bo zmaga že vpisana vnaprej, ne sme priti v poštev. Ker se je že marsikdo na takšen način opekel.”

Ob pogledu s klopi še pogled z igrišča. Aleks Pihler po novi uspešni predstavi: “Zahtevna tekma, kot smo tudi pričakovali. Morali smo se prilagoditi na težje okoliščine, saj je bilo vroče že ob igrišču, nam na igrišču še bolj. Toda z našo kvaliteto smo prihajali do priložnosti in 3 izkoristili. Zadeli smo v pravem trenutku, pred koncem prvega polčasa. Tokrat je manjkal Mlakar, a je znova zadel ZahovićTavares pa je pokazal, da je naš kapetan tukaj, ko ga najbolj potrebujemo. Lahko smo veseli, da imamo razpoložene napadalce. Serijo zmag smo povečali na 6, ne razmišljamo pa, da smo nepremagljivi. Dogovorjeni smo, da gremo naprej z enako miselnostjo, od tekme do tekme in da ostanemo na tej poti. To pa je tudi najlepše vabilo gledalcem v soboto v Ljudski vrt.”
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9