Članek
Ob vrnitvi v Ljudski vrt in v napovedniku kroga št. 31: sobota, 16:50
SPODBUDE IN OPOZORILO
"Veliko smo naredili v zadnjih tednih, a se tukaj ne bomo ustavili.”
Foto: Drago Wernig
Finiš. Zadnjih 6 tekem. Čuti se energija, na igrišču in tribunah. Maj smo začeli, kot smo končali april. In tako želimo nadaljevati...

Darko Milanič ob vrnitvi v Ljudski vrt in v napovedniku kroga št. 31: “Dovolj se je spomniti zadnje domače tekme proti Triglavu, ko smo imeli odlično ozračje na tribunah. Zagotovo lahko nekaj podobnega pričakujemo tudi v soboto, saj se navijači zavedajo v kakšnem delu sezone smo in nas preprosto morajo ponesti k novi zmagi.”

Ankaran 2017: 17 tekem, 8 točk. Ankaran 2018: 13 tekem, 13 točk. Letošnja podoba naših sobotnih tekmecev je povsem drugačna, kakšen je vijol’čni načrt za prebijanje gostujočega oklepa?
“Kot smo rekli že pred našo prvo medsebojno tekmo spomladi, so bistveno bolj kompaktni kot moštvo, tudi posamično boljši kot v prejšnjem delu. To kažejo rezultati, njihove predstave. Tekmo je treba zaradi tega in našega cilja vzeti nadvse resno. Naredili bomo vse, da bi dobro odprli tekmo. Da gremo odločno, dinamično po nove točke, a znova tudi z dovolj potrpežljivosti, če ne bo šlo takoj po željah.”

Kadrovske novice: Kassim Doumbia ostaja na seznamu poškodovanih, Saša Ivković se vrača, vprašljiv je nastop Jana Mlakarja. Pripravljen pa je Marcos Tavares: “Smo v ritmu, ki smo si ga želeli. Toda naša zmagovita serija ne pomeni, da bo šlo zlahka naprej. Nogometaši Ankarana so agresivni, željni dokazovanja. Ne bo nas zavedel njihov položaj na lestvici, saj vemo, da imajo kvaliteto. Znajo igrati in pripravljamo se na zahtevno preizkušnjo. Doma smo imeli jeseni več težav kot na obeh gostujočih tekmah, to bo še dodatno opozorilo.”

Kapetan je ob vrnitvi v začetno enajsterico zadel 2x, nova tekma bo nov izziv. “Vedno sem na igrišču z željo, da pomagam ekipi z zadetki. Vesel sem, ko mi uspe, najlepši pa je občutek ob naši zmagi. To leto je za nas posebno, zelo pomembno in bi radi zaokrožili celotno zgodbo z naslovom prvaka. Veliko smo naredili v zadnjih tednih, a se tukaj ne bomo ustavili.”

Sobota, 16:50. Nazaj v Ljudski vrt. Maribor – Ankaran.
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9