Članek
Trenerjev komentar nove revije golov
NOSI NAS SKUPNA ENERGIJA
7 tekem, 7 zmag. Gol-razlika 26:5.
Foto: Drago Wernig
Sedi, 5. Uživanje na igrišču in tribunah. Odziv po tekmi je povedal vse: stoječi aplavz navijačev za 5:1 in zaporedno zmago št. 7.

“Lepa predstava, lahko smo vsi skupaj uživali ob igri in lepih zadetkih. V tem, da smo hitro prišli do vodstva, ponovili dobro otvoritev v drugem polčasu in pripeljali tekmo v fazo, ko smo lahko nadzorovali dogajanja. Fantje so se znova zelo dobro odzvali in si zaslužijo čestitke za nadaljevanje serije. Dodatno pa opogumlja spoznanje, da imamo to skupno energijo, ki jo pretvorimo tudi v kakovostne predstave," je Darko Milanič.

Doslej smo višje zmage zabeležili v gosteh, zdaj prepričljivo tudi v domači trdnjavi.
“Zabijamo, napadalci so zelo učinkoviti, ob tem pa smo zelo raznovrstni. Tudi pri prekinitvah smo dobili močno orožje z Derviševićem in razlogov za zadovoljstvo, za pozitivno ozračje je več kot dovolj.”

Zdaj imamo tudi prvega strelca lige: kapetan se je s 15. golom sam povzpel na vrh.
“Tava je… Tukaj se že ponavljamo, a velja še enkrat. Odličen strelec, ambiciozen pred golom. Veseli me, da napadalci med seboj dobro sodelujejo, kar je prišlo do izraza že v preteklih tekmah. Se vidijo, si radi podajo v vseh situacijah in naj nadaljujejo tako.”

Edina negativna ugotovitev: Milec je odigral le 45 minut in moral predčasno z igrišča.
“Imel je trebušne težave, zahteval je menjavo v prvem polčasu. Precej ga je izčrpalo, bomo videli, kakšno bo stanje v prihodnjih dneh."

Vijol’čna serija ima oznako 7/7. In zdaj v Domžale: v sredo, ob 16:00.
“Čaka nas specifičen tekmec. Pokazali smo že, da jih lahko premagamo, imajo pa Domžalčani posebnost dinamike v napadu in tempa z veliko trdnostjo. V sredo se bosta udarili močni ekipi, verjamem pa, da lahko odigramo še eno zelo dobro tekmo. Smo v idealnem trenutku, res pa bomo morali biti za nov uspeh v napadu in tudi v obrambi zelo natančni.”
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9