Članek
Še 450 minut. Naslednjih 90 v Domžalah (sreda, ob 16:00)
NADALJEVATI PO TEJ POTI
Dare Vršič: "Imamo veliko izkušenj v takšnih trenutkih, pri prelomnicah sezone"
Foto: Drago Wernig
Še 450 minut. Naslednjih 90 v Domžalah, z dvobojem udeležencev troboja za naslov prvaka.

“Temeljito smo se pripravili, z enako vnemo kot doslej. Želimo nadaljevati našo pot, se pa zavedamo specifike v igri Domžal. Treba bo prikazati idealno predstavo, ob tem pa moramo biti še bolj natančni v celotni izvedbi, tudi znati potrpeti v določenih trenutkih, saj igramo proti nasprotniku, ki je boljši od tekmecev v zadnjem obdobju,” v napovedniku kroga št. 32 Darko Milanič.

Pri sestavi moštva tokrat brez dodatnih zapletov, po trebušnih težavah je nazaj tudi Martin Milec.
“Martin se boljše počuti, treniral je z nami že v ponedeljek in upam, da bo pri močeh za nastop. Edini ostaja izven kadra Doumbia, za vse skupaj pa velja le ena misel: lotiti se tekme odločno, z namenom, da zadržimo ta dober trenutek, ki ga imamo. S tem pa zadržati tudi to sodelovanje celotnega moštva z napadalci, z izkoristkom njihove gibljivosti in dinamičnosti, kar nas je pripeljalo do učinkovitosti.”

Samozavest, delovna vnema in zdrava konkurenca ostajajo pomembne vijol’čne značilnosti med zmagovito serijo. V pričakovanju novega izziva Dare Vršič: “Moštvo je v dobri formi, tudi širina kadra je naša prednost. Tisti, ki nismo vedno v začetni enajsterici, želimo izkoristiti vsako priložnost. Ko jo dobimo, storimo vse za uspeh in se zavedamo, da tudi menjave lahko odločajo tekme. V Domžalah nas čaka zahtevna preizkušnja. Vemo, kako igrajo tekmeci, vemo pa, kakšen je naš cilj. In do uresničitve nas pelje nadaljevanje serije zmag. Ne smemo si privoščiti napak, izkoristiti pa bo treba vsako priložnost. Imamo veliko izkušenj v takšnih trenutkih, pri prelomnicah sezone, a tudi ob ritmu sobota-sreda, kar je lahko pomembna prednost. Toda preteklost nam ne prinaša ničesar. Moramo biti pravi od prve minute in se zavedati pomena tekme. Vsaka naslednja je za nas kot finale.”

Sreda, 16:00. Nov vijol’čni izziv. Domžale – Maribor.
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9