Članek
Iz Domžal z mešanimi občutki
KER JE POZNO, JE DOBRO, A BI MORALI ŽE PREJ
Serija zmag prekinjena, še vedno pa sami odločamo o svoji usodi
Foto: Drago Wernig
Po dramatičnem razpletu iz Domžal s točko. Zmagovita serija je prekinjena, ostajamo pa v boju za naslov, tako da še vedno sami odločamo o svoji usodi.

Darko Milanič o pestrem sredinem popoldnevu: “Nogomet piše različne zgodbe. Res smo imeli veliko priložnosti, tekma je bila zelo dobra. Ne glede na vmesni zaostanek sem ves čas imel občutek, da bomo zadeli in da te tekme ne moremo izgubiti, saj je bilo storjenega veliko pozitivnega. Škoda, da smo zadeli samo enkrat. Ko zabiješ tako pozno, rečeš, da je tudi točka dobra. Toda glede na to, koliko truda smo vložili v tekmo, ne moremo biti povsem zadovoljni. Moramo pa tudi izpostaviti, da je nasprotnik igral zelo dobro.”

Lahko pa bi šla tekma v povsem drugo, bolj mirno smer. Če bi zadeli iz vsaj ene od dveh velikih priložnosti v 1. polčasu…
“Redkost je, kar se je že drugič zgodilo v kratkem času, da smo Domžalčane v 2. polčasu prisilili, da se tako branijo v svojem kazenskem prostoru. Ko prevrtimo film tekme, smo res imeli veliko obetavnih situacij. Škoda, da iz prvih dveh priložnosti nismo zadeli vsaj enkrat. Ob tem pa smo dobili zadetek na neprimeren način. Ne bi rekel zaradi nepazljivosti, ampak ob tolikšnih izkušnjah se nam ne bi smel zgoditi. Na začetku 2. polčasa smo bili po nepotrebnem v takšni podobi, s tem smo si otežili nadaljevanje, a smo uspeli dobiti točko na zahtevnem gostovanju."

Remi ni spremenil izhodišča na lestvici, tudi po 32. krogu ostajamo pri točki zaostanka.
“To je dobro. Poskušali bomo zadržati ta nivo, energijo, ki jo imamo. In predstave na visokem nivoju, popraviti pa obdobje v igri, ko nismo bili dobri. Glede na to, v kakšni fazi tekmovanja smo, se razumljivo povečuje tudi nervoza. Toda znamo se soočati s situacijo, gremo naprej po svoji poti in tudi v Krško se bomo odpravili v soboto z jasno izraženim ciljem.”
13.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
30
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
18
Domžale
16
DNŠ Mura
16
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9