Članek
Mitja Viler o dvoboju v Domžalah in izhodišču po 32. krogu
ŠE VEDNO JE VSE V NAŠIH ROKAH
"Ostati moramo mirni in takoj v Krškem spet obrniti serijo navzgor"
Foto: Drago Wernig
“Želeli smo si, da bi ta naša serija trajala do konca prvenstva, a se ni izšlo. To so tekme, ko ponavadi ena priložnost odloči, tokrat jih je bilo več. Škoda, da nismo izkoristili naših dobrih situacij na začetku, ko bi lahko tudi odločili tekmo, po koncu pa lahko zaradi vmesnega rezultatskega zaostanka rečemo dobro, da nismo izgubili. Glede na potek dogajanja je točka v redu,” Mitja Viler o dvoboju v Domžalah.

Redke so tekme, ko je toliko priložnosti, mreža pa se zatrese le dvakrat. Zadetek nam je preprečila vratnica, ob tem pa s serijo obramb tudi vratar Mulalić.
“Po serijskem zabijanju golov v prejšnjih dvobojih tokrat nismo bili natančni in smo preveč ‘razbranili’ njihovega vratarja. Domžalčani so se v letošnji sezoni vključili v boj za vrh in poskrbeli za troboj, po prikazanem povsem zasluženo. Toda kljub vsemu imamo še vedno vse v svojih rokah, to je najpomembnejša ugotovitev po tem krogu.”

Bitko za prvaka nadaljujemo z gostovanjem v Krškem, navijači pa se medtem že pripravljajo na derbi. Predprodaja v Vijol’čni Bajti in prek spleta na nkmaribor.com je v polnem zamahu, lahko napovemo, da ne bo dovolj vstopnic za vse zainteresirane.
"Jasno je, kaj prinaša in kaj pomeni derbi, v okolici se že čuti pričakovanje, toda naše misli so le pri sobotni tekmi. Po prejšnjem derbiju smo dejali, da potrebujemo serijo zmag. Uspelo nam je, 7x smo zmagali, še zdaj smo neporaženi. Vedno manj je tekem, stopnjuje se pritisk. Ostati moramo mirni in takoj v Krškem spet obrniti serijo navzgor. Da pridemo do derbija s takšno popotnico, ko lahko sami odločamo in se potem v naslednjem tednu temeljito pripravimo na derbi.”
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9