Članek
Še 2 dni: med zaključnim delom priprav je tukaj trenerjev napovednik derbija
ZNAMO IGRATI TAKŠNE TEKME
Vijol'čni načrt za soboto: "Ne bomo pasivni in čakali, kaj bo počel nasprotnik"
Foto: Drago Wernig
Še 2 dni. Priprave na spektakel v Ljudskem vrtu so v zaključni fazi, v četrtek smo po treningu opravili medijske obveznosti. Tukaj je trenerjev napovednik sobotnih nestrpno pričakovanih 90 minut.

Kakšen derbi je pred nami?
“Derbi, v katerem želimo biti odlični. In bomo morali biti odlični. Veselimo se te tekme, prepričan sem, da bodo fantje na igrišču delovali kot uigrana in zmage željna, enotna skupina.”

Izhodišče med odštevanjem je povsem drugačno: pred zadnjim derbijem smo bili na -10, zdai je +1.
“Imamo to točko prednosti, ki pa nam bistveno ne spreminja vloge. Je res, da smo z odlično serijo izničili zaostanek, vendar nam to ne omogoča lahkomiselnosti. Izključiti je treba vse morebitne kalkulacije, tako smo se obnašali do zdaj in tako se moramo tudi v prihodnje. Ne glede na vodstvo na lestvici bomo skušali biti takšni, kot Maribor zna biti. Vse bomo počeli z načrtom, s strategijo, ki jo bomo zastavili. Ne bomo pasivni in čakali, kaj bo počel nasprotnik. Cilj je zmaga, o tem ni dvoma. Želimo z odločno, a ne brezglavo igro pokazati, da si zaslužimo prvo mesto.”

Začetne enajsterice ne bomo razkrivali, znano pa je, koga ne bo na igrišču.
Cretu je poškodovan in ga ne bo med kandidati za nastop. Doumbia, ki je dolgo manjkal, se je pridružil moštvu, a seveda še ni pripravljen za največje napore. Tudi Bohar še ne bo nared, čeprav je že začel trenirati z nami. Vsi ostali so v kadru.”

Priprave v pozitivnem vzdušju, ob dodatnem zagonu s podporo, ki se čuti na vsakem koraku.
“Veliko nam pomeni, opazno je, kako goreče ljudje čakajo ta derbi. Podpora je top dobrodošla, fantje jo čutijo in jih bo ponesla. Imamo pa dovolj izkušenj, da ostanemo mirni, osredotočeni na svoje obveznosti in da ne bomo izgubili prave niti na igrišču.”

In še ena pozitiva, s psihološkega stališča: zadnjih 10 derbijev smo brez poraza.
“To nam ne prinaša nobenega zagotovila, da nam bo kaj lažje ali da bo ostalo tako. Nam pa daje potrditev, da se znamo dobro obnašati v takšnih situacijah. Znamo igrati tekme velikega naboja in v soboto pričakujem izredno dober Maribor," je poudaril Darko Milanič.
13.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
30
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
18
Domžale
16
DNŠ Mura
16
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9