Članek
Martin Milec o utripu slačilnice pred derbijem
NI NERVOZE, LE SPODBUDA
Foto: Drago Wernig
Dovolj je reči derbi. Povečan naboj, nestrpno pričakovanje, še močnejša čustva…

O utripu slačilnice Martin Milec: “Sam po sebi je derbi, razumljivo, nekaj posebnega. Gre za tekmo, ki jo komaj čakamo. Zdaj ima še dodaten pomen v boju za naslov prvaka. O vzdušju v slačilnici ni treba posebej govoriti. Odlično je, k temu so pripomogle zmage, dobri rezultati, ki smo jih nanizali od zadnjega derbija. Izvlekli smo se iz krize, z moštvenim duhom in ta enotnost je naša značilnost še naprej.”

Na vsakem koraku iz dneva v dan le o derbiju. Kako igralci doživljate navijaški impulz, podporo okolja?
“Skozi ves teden se že čuti energija po mestu. Vemo, kaj prinašajo polne tribune in s kakšno energijo gremo na igrišče. Ko začutiš spodbudo s tribun, lažje nadaljuješ. Kot domačinu mi neizmerno pomeni, da imamo takšno podporo. Upam, da bom prispeval svoj del k uspešni predstavi. To so trenutki, ko ni razloga, da kdo ne bi mogel na puno pred polnim Ljudskim vrtom.”

Dovolj je izkušenj, da večja pričakovanja ne prinesejo povečan pritisk.
“Moram omeniti, da ni čutiti nervoze. Veseli smo odziva ljudi, to so le pozitivne zadeve. Tudi v vmesnem kriznem obdobju smo imeli podporo, dodaten zagon s strani Viol in vseh navijačev. Zdaj se je to še povečalo, mi pa se znamo obnašati v vseh situacijah in smo tudi pred to tekmo osredotočeni le na naše naloge.”

Po 33. krogih Maribor 74, Olimpija 73. Derbi kot finale sezone.
“Smo v prednosti, to pa v 90. minutah ne bo nič pomenilo. Izhodišče pred tekmo ne pomeni, da se je za nas kaj bistveno spremenilo. Gremo zmagat, a ne bomo krenili na igrišče brezglavo. Zagotovo pa z veliko željo.”

Sobota, 20:30. Ljudski vrt. Derbi.
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9