Članek
Trenerjev komentar derbija, polnega preobratov
ŠE TEŽJE ZARADI ŽELJE IN OZRAČJA
Foto: Drago Wernig
Derbi v pravem pomenu besede, ki pa se ni izšel po naših načrtih. Po številnih zgrešenih priložnostih naših nogometašev je Olimpija zabila zmagoviti gol v dramatični končnici.

Razočaranje je ogromno, trener Darko Milanič je tako strnil besede po koncu obračuna z nesrečnim koncem: "Priča smo bili dinamičnemu derbiju, polnemu preobratov. A se nam žal ni izšlo. Vse skupaj je še težje, ker smo imeli izjemno željo na igrišču in čudovito kuliso na tribunah."

Po mnenju našega stratega je bila prelomna 74. minuta. "Hiter protinapad, iz tega pa enajstmetrovka za goste. Tukaj smo se slabo odzvali in dovolili Olimpiji, da izenači. Ni opravičila, da dovolimo takšno situacijo. Kljub temu smo potem še prek Mešanovića in Mlakarja imeli izjemni priložnosti, ki pa ju nismo izkoristili. V igri je bilo več in zaslužili smo si več."

Do več smo želeli znova s štirimi napadalci hkrati na terenu.
"Želeli smo biti bolj mirni, glede na karakteristike igralcev na igrišču in naše dinamične igre v zadnjem obdobju, pa je težko narediti tekmo mirno. Tokrat smo bili v ključnih trenutkih preveč nemirni. Hoteli smo do večje posesti, biti natančnejši s štirimi napadalci, ni nam uspelo."

Kako naprej? "Ne preostane nam drugega, kot da zmagamo na obeh tekmah in verjamemo v spodrsljaj Olimpije. Zavedamo se, da bo naloga težka, a ni nemogoča. Če se je tokrat obrnilo tako, zakaj se ne bi v zadnjih dveh krogih v drugo smer."

Po takšni tekmi se ne bo lahko pripraviti za obračun v Celju. Bo pa se treba hitro pobrati in ne obupati. "Fantje so potrti, bomo pa naredili vse, da bomo proti Celju delovali dobro. Vse še je mogoče v preostalih dveh krogih, ni predaje.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15