Članek
Kapetan o odzivu slačilnice
V CELJE Z DVIGNJENO GLAVO
“Razočaranje je veliko, tega ne moremo skriti. Ne bomo pa obupali."
Foto: Drago Wernig
“Težko je sprejeti takšen razplet. Vse smo imeli v svojih rokah pred našimi izjemnimi navijači, Olimpija pa je izkoristila naši napaki ob koncu in prišla do zmage. Napadali smo, imeli priložnosti, nismo pa več mogli zabiti tretjega gola.”

Kapetan o derbiju, ki je pri najpomembnejšem dejavniku, rezultatu, dobil negativno oznako. Tako da drugi vtisi o dramatičnem dogajanju ne pridejo v ospredje, trud in pogum nista bila ustrezno nagrajena.
“Ozračje je bilo fenomenalno, energija s tribun nas je nosila naprej in se tudi pri vodstvu nismo ustavili. Želeli smo namreč prej odločiti zmagovalca. Igrali smo atraktivno, gol za 2:1 nas je dvignil, toda odločili sta napaki v končnici. Škoda tega zadnjega zadetka, ki je veliko spremenil. To je nogomet, žal moramo občutiti tudi to plat. Večkrat smo mi bili srečnejši v končnici, zdaj se je obrnilo v drugo smer.”

Dodatno obžalovanje je ob spoznanju, da nismo zaokrožili izjemne Mi skupaj eno smo zgodbe v razprodanem Ljudskem vrtu.
“Podatek, da so bile vstopnice razprodane že toliko časa pred tekmo, je prinašal posebne občutke. Pogled na polne tribune jih je le še stopnjeval. Imeli smo podporo, moč in zaradi navijačev se je
še težje sprijazniti s porazom.”

Kakšen je odziv slačilnice?
“Razočaranje je veliko, tega ne moremo skriti. Ne bomo pa obupali. Pogovorili smo se že takoj po tekmi, opozorili na napake, ki se nam ne bi smele zgoditi. Skupaj smo prišli do vseh uspehov, do boja za naslov in samo skupaj lahko obrnemo situacijo.”

Še 180 minut. V sredo v Celju, v nedeljo v Ljudskem vrtu proti Gorici.
“Ni prijetno, ni pa še konec prvenstva in našega upanja. Pred nami sta 2 tekmi, moramo dvigniti glave gor, obakrat zmagati in potem se nekaj še lahko zgodi,” v vijol'čni spodbudi Marcos Tavares.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15