Članek
Po derbiju preklop k naslednjemu izzivu brez črnih misli (Celje, sreda, 16:00)
NIHČE NE SME DVOMITI
Šuler kaznovan, vrača se Rajčević
Foto: Drago Wernig
Ni predaje. Po derbiju preklop k naslednjemu izzivu, v Celje z dvignjenimi glavami.

“Pred nami je tekma, ki je za nas in za nasprotnika izjemno pomembna. Nam za naslov, njim za Evropo,” v napovedniku kroga št. 35 pravi Darko Milanič in poudarja pomen psihološkega vidika. Z odpravljanjem posledic derbija, ki ne smejo več biti opazne.

“Črne misli morajo izginiti. Verjamem v to, da lahko naredimo preobrat in ne želim videti nikogar, ki bi dvomil. Razumljivo je priprava na naslednjo specifična po takšni tekmi in potrebuješ nekaj več časa, da se nabere energija. Analizirali smo derbi, dobili potrditve, da smo naredili veliko zadev zelo dobro. Je pa res, da nam določeni trenutki tekme niso uspeli. S fanti, ki nimajo dovolj izkušenj, bo še treba delati, kako se odzivati v situacijah, ko vodiš ali ne vodiš, kako se postaviti pri prekinitvah. Igrali smo z miselnostjo, ki smo jo imeli, vendar smo ostali pri našem dogovoru. Imeli smo blok osmih igralcev za žogo tudi pri tretjem golu in poletnost v napadu ni razlog, da smo izgubili.”

Predzadnji krog se bo igral istočasno, vendar fokus ostaja le na naših 90 minut sredinega popoldneva.
“Ne sme nas zanimati nič drugega, z mislimi smo le pri tekmi s Celjem, saj bo zelo zahtevna. Čaka nas nasprotnik, ki je po slogu igre specifičen, hitro gredo v globino, zato bomo morali ob naši energiji tudi najti način, kako jih onemogočiti. Spremembe? Moštvo je tekaško v ustreznem stanju, dobro igra, ni izmučeno in ne bo treba posegati po večjemu številu menjav. Imamo pa ob veliki konkurenci tudi možnost nekaj spremeniti.”

Ena sprememba bo nujna. Marko Šuler ima 4 rumene kartone, v enajsterico se vrača Aleksander Rajčević: “Ves čas dobro treniramo in smo ustrezno pripravljeni. Ni se bilo prijetno sprijazniti z razpletom derbija, ozračje po tekmi je bilo slabo kot že dolgo ne. A nas je ob zboru naslednji dan pred treningom trener dvignil, opogumil. Pogovorili smo se in rekli, če naredimo svoje do konca, bomo vedeli, da smo dali vse od sebe. Treba se je takoj pobrati. Boljše je, da je naslednja tekma prišla čim prej. V nasprotnem primeru bi se morda še kdo obremenjeval s tem porazom.”

Upanje ostaja, Rajčević v pričakovanju odločilnega tedna: “Matematika je jasna. Moramo zmagati na obeh zadnjih tekmah in upati na spodrsljaj tekmecev. Še posebej zahtevno gostovanje jih čaka v zadnjem krogu. Toda z njimi se ne bomo ukvarjali, treba je opraviti naš del. Odgarati najprej vseh 90 minut v Celju in zmagati!”

Sreda, 16:00. Celje, zadnje gostovanje sezone 2017/18.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15