Članek
S trenerjem o hitrem preklopu z derbija in dramatičnem razpletu prvenstva
OPRAVITI SVOJE IN UPATI
Dare Vršič sodeloval pri stabilnosti in nadzoru igre
Foto: Drago Wernig
Se pobrali in odigrali na visokem nivoju. Ni bilo lahko znova poiskati motiv in energijo, toda videli smo odličen odziv v Celju le 96 ur po derbiju. Napovedi, da nihče ne dvomi v nov zasuk pri boju za vrh, niso sodile le med besede spodbude.

Trener o hitrem prebolevanju: “Ves ta čas, že v daljšem obdobju, čutim, da imajo fantje dovolj energije in moštvenega duha. Čeprav je bil za nami boleč poraz, smo znova dobili potrditev. Od začetka se je videlo, da smo na dobri poti. Šli smo v tekmo odločno, potem pa pokazali razpoloženost in kombinatornost.”

O spremembi postavitve in igralcev (Vršič in Vrhovec namesto Kramariča ter Hotića).
“Za to sem se odločil, ker je Celje izredno dinamična ekipa, ki igra hitro skozi sredino. Hotel sem, da imamo nadzor igre in jih tako umirimo. S stabilnostjo, izkušnjami so naši vezisti odigrali odlično. Ko imamo žogo, smo morda v tej postavitvi manj neposredni, smo jim pa vzeli njihovo ključno orožje in aktivirali svoje dobre lastnosti.”

Ne moremo mimo hat-tricka, In podatka, da je Luka Zahović to pomlad zabil 18 golov.
“Izredno! Forma, samozavest, natančnost, raznovrstnost, vse je na visokem nivoju. Goli, ki jih dosega Luka, so različni. Ko je igralec tako učinkovit, sem kot trener seveda zelo zadovoljen.”

Kljub 0:4 sreda ni bila popolna. Dobili 3 točke, vendar izgubili 2 igralca za zadnjih 90 minut. Ob Zahoviću tudi Vilerja.
“Luka je v izredni formi, to bo zagotovo velik primanjkljaj. Toda tukaj je Mlakar, ki gori od želje po dokazovanju. Tudi Viler ne bo mogel nastopiti in moramo poiskati zamenjavo še zanj. Ne glede na postavitev, enajsterico ali nasprotnika pa je skupni cilj le eden, zmagati.”

Nedeljski finiš sezone, izziv posebne vrste.
“Kolikor je zahtevno, je preprosto. Moramo zmagati! Pri nas ni nobene preračunljivosti. Svoje delo moramo opraviti, se pa zavedamo, da ne bo lahko. Goričani se znajo braniti in biti učinkoviti v napadu, včasih so naše tekme šle tudi v drugo smer. Narediti moramo svoje in upati, da bo tudi v Domžalah zmaga ostala doma.”

Koliko realno je upanje v pozitiven razplet v Domžalah?
“Veliko, poznamo moč Domžal. Dovolj se je spomniti naših tekem v Domžalah. Zato ne pričakujem nič drugega, kot da našega nasprotnika čaka kakovostna ekipa in zelo, zelo težka naloga. Verjamem, da so Domžalčani sposobni zmagati. Ne bomo pa poslušali, kaj se dogaja tam. Najprej moramo razmišljati le o svoji nalogi.”

Še komentar novice pred tekmo: imamo 3 igralce na reprezentančnem seznamu, 2 kot novinca.
“Dobre predstave so spodbudile vpoklic. Takšne strelske forme, kot jo ima Luka, ne gre prezreti, Milec je že bil zraven in je ostal, tudi Dervišević pa je ohranil stanovitnost v igri ter si zaslužil vabilo. Izredno sem zadovoljen, jim čestitam in želim tudi dobre reprezentančne nastope.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15