Članek
Aleks Pihler in Saša Ivković v pričakovanju dramatične končnice
POKAZATI, ZAKAJ VERJAMEMO
Foto: Drago Wernig
Finiš sezone. Še 90 minut do razpleta prvenstva. V boju za naslov vstopamo v zadnji krog z dvema točkama zaostanka.

Kakšno je razpoloženje v slačilnici v pričakovanju dramatične končnice? Aleks Pihler: “Vsi še vedno upamo in verjamemo, da bomo prvaki. Ozračje je pozitivno, v Celju smo na dober način odgovorili po spodrsljaju na derbiju in pokazali odločnost moštva. Sezona je bila dolga, a je še dovolj moči in energije, da odigramo na visokem nivoju tudi zadnjih 90 minut.”

Saša Ivković: “Nihče med igralci v nobenem trenutku ni obupal. Prav vsak med nami je verjel v uspeh v Celju. Bila je psihološko in fizično zahtevna tekma, po soparnem vremenu. Dobro smo začeli, zadeli ob pravem trenutku, potem pa nadzorovali tekmo in z dobro igro prišli do treh pomembnih točk. Zdaj verjamemo v našo zmago tudi na zadnji tekmi.”

Odvisni smo tudi od rezultata v Domžalah, toda fokus bo le na tekmi v Ljudskem vrtu. Opraviti moramo svoj del naloge, brez ukvarjanja s tem, kaj se dogaja na drugem stadionu.
“Seveda se ne bomo mogli povsem izogniti informacijam, saj bodo navijači na stadionu s kakšnimi vzkliki razkrili, kaj se dogaja v Domžalah. Toda osredotočili se bomo le na naše obveznosti. Že med tekmo v Celju bi lahko spremljali, kaj se dogaja v Ljubljani, pa smo to odmislili in nam je uspelo odigrati, kot smo se dogovorili. Če bomo zmagali, po tekmi pa prejeli novico, ki jo želimo slišati, se bomo znali ustrezno odzvati,” poudarja Pihler.

Ivković v napovedniku redko videnega “dvojnega programa”: “Šli bomo na igrišče z upanjem, da bomo prvaki in verjamem, da se bo izšlo po željah. Že na prejšnji tekmi je bilo čudovito ozračje, moramo se zahvaliti navijačem. Igranje na polnem stadionu je izzvalo izjemne občutke. Želimo si, da bo ozračje kot na derbiju tudi v nedeljo in da s skupnimi močmi pridemo najprej do zmage, potem pa da ob tem spektaklu končamo sezono na najboljši način. Verjamemo!”

Nedelja, 16:00. Zaključek sezone 2017/18. Maribor – Gorica.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15