Članek
Vijol’čni načrt za nedeljski zaključek v specifičnih okoliščinah
FOKUS LE NA NAŠI TEKMI
Luka Zahović bo izpustil zadnjih 90 minut, Blaž Vrhovec vprašljiv
Foto: Drago Wernig
Sezona 2017/18. Zadnje dejanje, z odločitvijo, kdo bo prvak. Povečan pritisk, dodaten naboj v najzanimivejši končnici zadnjih let. Kakšen je vijol’čni načrt za nedeljsko tekmo v specifičnih okoliščinah?

“Kot za prejšnje tekme, strategije ne bomo spreminjali. Resno, odločno, po zmago,” je jasno trenerjevo sporočilo pri napovedniku zadnjega kroga.

Zadnji korak bo treba narediti brez igralca, ki je preživel največ minut (2880) na igrišču med prvenstvom in najboljšega strelca to pomlad, ki je v 17. tekmah odigral 1410 minut ter zabil 18 golov.
“Nadomestiti moramo odsotnost kaznovanih Zahovića in Vilerja. Vilerja smo vajeni, redko ga nimamo v moštvu. Luka je res v izredni formi, v tem spomladanskem delu je redno zabijal in prispeval velik delež. V primerjavi s prejšnjo tekmo se vrača Šuler. Vrhovec je moral izpustiti petkov trening zaradi težav z aduktorjem, ostali pa so nared za nastop.”

Ne odločamo sami o svoji usodi. Kako se izogniti, da ne bi bili z enim ušesom pri dogajanju v Domžalah?
“Vsi skupaj se bomo pripravili na ta način, da nam bo fokus ostal le na naši tekmi. Vsako drugačno razmišljanje je prepovedano in ne pride v poštev. Goričani nam lahko povzročijo težave, kar so že večkrat dokazali. Pritisk rezultata je močno prisoten, toda kakovost je na naši strani in ne dvomim v našo zmago.”

Znova se tribune polnijo, ozračje bo tudi na zaključku v skladu s kultom Ljudskega vrta.
“Potrebujemo to pozitivno ozračje, spodbudo na tej tudi za nas težki tekmi. Verjetno bodo vmes gledalci na tribunah spremljali tudi dogajanje v Domžalah, vendar potrebujemo tisto prepoznavno in za nas zelo pomembno podporo.”

Skupno sporočilo pred zadnjim krogom je: verjamemo!
“Optimist sem za našo tekmo, na dogajanja v Domžalah ne moremo vplivati. Sem pa prepričan, da bo Olimpiji zelo težko. Tudi sami smo že bili v podobnem položaju, ni lahko narediti zaključnega koraka. Imajo pritisk, ob tem pa igrajo proti odličnemu nasprotniku. Motiva pri Domžalčanih ne bo manjkalo, za njih je izredno pomembna tekma, v kateri ne bo popuščanja.”

Nedelja, 16:00. Ljudski vrt.

#MiSkupajEnoSmo

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15