Članek
Prva analiza sezone ob pogovoru s trenerjem
RAZOČARANJE IN PONOS
Foto: Drago Wernig
Lani 73 točk dovolj za prvo mesto, letos 80 le za drugo. Po dramatični sezoni prva analiza storjenega ob pogovoru s trenerjem.

Najprej o občutkih po razpletu.
“Kot vsak, ki ima rad NK Maribor, sem razočaran. Ker imamo za seboj izredno sezono, vendar smo bili na koncu za točko prekratki za popolno zadovoljstvo. Deluje malo, a je veliko. Osvojili smo bistveno več točk kot lani, 7, jeseni smo bili prepričljivi in uspešni v evropskem tekmovanju. Tako da po eni strani čutim velik ponos ob tem, kar so fantje naredili med sezono in v zadnjem času, razen v tistih črnih dveh tednih ob začetku pomladi, ko nismo bili rezultatsko uspešni, žal pa je ostal občutek, da smo si skozi sezono zaslužili več tudi v prvenstvu. Skupna ocena ostaja pozitivna, tudi zaradi velikega napredka po različnih merilih.”

O čustvenem preskoku, ki se je dogajal med drugim polčasom.
“Prvi polčas je bil popolnoma običajen, bili smo osredotočeni na to, kar se dogaja na igrišču. Nasprotnika smo z dvema hitrima zadetkoma ustavili, v drugem pa so misli uhajale tudi drugam. V trenutku, ko so na tribunah izvedeli za vodstvo Domžal in pokazali vzhičenje, smo tudi mi čutili izjemno energjio. Škoda pa, da je bila ta energija prekinjena tik pred koncem tekme…”

O tem, da smo ne glede na izgubljen boj za naslov videli pozitiven odziv vijol’čne navijaške armade.
“Aplavz navijačev po koncu tekme, njihovi obrazi na igrišču in tribunah, nekateri tudi objokani, povejo veliko. Čeprav včasih nočem pokazati čustev, mi to pomeni veliko. Pomeni pa tudi motiv za nadaljnje delo. Da bomo bili v novi sezoni boljši in naredili korak naprej. Fantje so pravi, vlečejo v isto smer. Temelji za uspešno nadaljnje delo so zelo dobri.”

Ko gledamo sezono, jo moramo kot celoto.
“Ker nismo prvi, smo razočarani. In prav je tako. Smo športniki s cilji, za to smo se borili vso sezono. Ko pa pomisliš, kako fantastične trenutke smo imeli jeseni, kako malo je bilo negativnih obdobij in kaj vse smo prestali, ne smemo biti potrti. Pred sezono smo rekli, da bomo morali imeti potrpljenje, klub je postavil nove smernice. Potem pa se je zgodila nova Liga prvakov, na katero so pomislili le največji optimisti. Ne glede na vse, kar je zahtevalo 12 evropskih preizkušenj, smo prišli do 80 točk. Zato so fantje dobili po tekmi od mene prisrčen aplavz, prav tako od navijačev.”

Pred odhodom so igralci dobili načrt poletnega pripravljalnega obdobja. Premor bo kratek, zbor je predviden 7.6.
“Fantje morajo takoj na počitnice in odklopiti od nogometa. Poletja so specifična zaradi hitrih začetkov, tako da bo premor res kratek. Nekaj več dni dopusta bo namenjenih za naše reprezentante, a sem prepričan, da bodo hitro pogrešali vse skupaj in se nam bodo tudi oni pridružili z novimi motivi. Spet se bomo zbrali v prepričanju, da smo dobri in smo lahko še boljši. Ob tem pa moramo zadržati to enotnost, ki jo je slačilnica pokazala v prejšnjih mesecih. Ko se odpočijemo, gremo zavzeto naprej.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15