Članek
Luka Zahović: Ne rabim poudarjati, da bi raje bil prvak kot prvi strelec
TAKOJ BI ZAMENJAL
Med spomladansko serijo previsoka ovira za nasprotnike: 17 tekem, 18 golov
Foto: Drago Wernig
Po koncu pestre sezone je čas za analize. Nismo na vrhu prvenstvene razpredelnice, imamo pa svojega predstavnika na vrhu lestvice strelcev. Luka Zahović je zadel 18x, največ med najučinkovitejšimi igralci ligaškega tekmovanja v zadnjih štirih sezonah.

“Takoj bi ta naslov zamenjal za naslov prvaka,” nima dvoma pri opisovanju občutkov. Ima pa golgeterski dosežek našega novega reprezentanta dodatno težo: v samostojni Sloveniji je sedmič kralj strelcev član NK Maribor. 3x je slavil Marcos Tavares, 2x Kliton Bozgo in 1x, z delitvijo prvega mesta, Jean-Philippe Mendy.

“Vesel sem, da mi je uspelo, a zaradi neprijetnega razpleta prvenstva nisem razpoložen, da bi proslavil. Ekipne trofeje so tiste, ki štejejo. Zato ne rabim poudarjati, da bi raje bil prvak kot prvi strelec.”

Da bi slavili skupaj, ni zadostovala zmaga v zadnjem krogu.
“Škoda, da se ni izšlo. Žal nam je, ker smo imeli vse v svojih rokah in po nepotrebnem izpustili prednost v končnici. Ne glede na vse pa lahko sami sebi čestitamo za doseženo. Imeli smo top sezono, igrali Ligo prvakov. V prvenstvu smo osvojili 80 točk, ta 1 nam je na koncu zmanjkala za naslov, vendar smo lahko ponosni na to, kar smo naredili v preteklih mesecih.”

Med letom 2017 je moral prestati dvakratni zlom ključnice, vmes tudi bolezen. Potem pa se je vztrajnost v navezi s trdim delom obrestovala in ob tem, kar je prispeval k vijol’čni pomladi (17 tekem, 18 golov), je Luka dočakal še eno zasluženo nagrado. Po vmesnih nastopih v mlajših selekcijah je prvič tudi na seznamu članske reprezentance in se je namesto na počitnice odpravil na Brdo pri Kranju.
“Vabilo mi veliko pomeni, na reprezentančni akciji se bom potrudil po najboljših močeh. Potem bom dobil nekaj dni počitka za odklop od nogometa, da pridem nazaj na klubske priprave s svežimi močmi. Po slabšem spancu zaradi izgubljenega boja za naslov prvaka bo čas zacelil rane. Ko se spet zberemo, pa bomo nazaj z novimi motivi.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15