Članek
Test št. 3
MARIBOR - VARDAR 3:3 (3:1)
Foto: Drago Wernig
21.6.2018 Pripravljalna tekma, Gornja Radgona. Glavni sodnik: Matej Kapun. Pomočnika: Simon Smej in Nejc Tušak.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Milec, Šuler, Rajčević, Viler, Vrhovec, Dervišević, Hotić, Kramarič, Mlakar, Zahović. Drugi polčas: Obradović, Štor, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Pihler, Ahmedi, Bajde (70' Žugelj), Vršič, Mešanović (68' Bohar), Tavares. Trener: Darko Milanič.

VARDAR:
Gačevski, Toševski, Popov, Bitang, Micevski, Juffo, Barseghyan, Kolevski, Todoroski, Redjepi, Cvetanovski. Igrali so še: Aleksovski, Taleski, Najdovski, Popzlatanov, Ilikj, Serafimov, Marković, Berisha, Brdarovski, Ali Adem. Trener: Boban Babunski.

Strelci: 1:0 Mlakar (9), 2:0 Mlakar (14), 3:0 Kramarič (17), 3:1 Barseghyan (38), 3:2 Barseghyan (48, 11m), 3:3 Ali Adem (63)

Nadaljevanje tekmovalnega programa med pripravami v prekmurskem okolju. Danes naslednji test proti makedonskemu podprvaku, dvoboj v Gornji Radgoni začenjamo ob 17:30.

Potek tekme
5' takoj situacija za vodstvo, Mlakar po odvzemu žoge s podajo do Zahovića, ki pa ni uspel premagati vratarja Gačevskega
8' znova vratar Vardarja na preizkušnji, tokrat je ustavil poskus Kramariča z roba kazenskega prostora

1:0 MLAKAR (9)
Po podaji Derviševića pravočasno vtekanje Mlakarja, ki je s spretnim preigravanjem prišel do udarca in poslal žogo v mrežo.

2:0 MLAKAR (14)
Ekspresno povišanje vodstva, tokrat v vlogi podajalca Milec, Mlakar pa skupaj s Kramaričem proti žogi v petmetrskem prostoru in s hitrim odzivom je bil Mlakar hitrejši ter zabil žogo pod prečko.

3:0 KRAMARIČ (17)
Silovit začetek, serijski napadi našega moštva in brez rešitve za tekmece. Hotić tokrat z globinsko podajo, Kramarič hitrejši od branilcev in natančno mimo vratarja.

19' ne popuščamo, ob naslednji akciji najprej poskus Zahovića, v nadaljevanju pa Vrhovec proti desnemu zgornjemu kotu, žoga mimo vrat

3:1 Barseghyan (38)
Po prevladi našega moštva zmanjšanje zaostanka po protinapadu, Barseghyan z leve strani z roba kazenskega prostora z natančno odmerjenim udarcem v levi zgornji kot.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' tudi danes delitev minut na 45, v drugi polčas z novo enajsterico

3:2 Barseghyan (48, 11m)
Enajstmetrovka za Vardar, sicer po odločitvi, pri kateri VAR ne bi "zaznal" najstrožje kazni... Uskoković je v kazenskem prostoru izbil žogo pred Barseghyanom, sodnik Kapun pa pokazal na belo točko. Barseghyan je prevzel vlogo izvajalca in bil uspešnejši od Obradovića.

61' ostajamo aktivnejši, Tavares s podajo za Mešanovića, ki pa je ob dvoboju z vratarjem naciljal čez prečko

3:3 Ali Adem (63)
Izenačenje. Adem je prišel do udarca z roba kazenskega prostora z desne strani, žoga se je od vratnice odbila čez golovo črto.

68' Bohar namesto Mešanovića, ki je začutil bolečine v kolenu
70' pri načrtu o delitvi minut bo priložnost dobil tudi Nino Žugelj, zamenjal je Bajdeta

KONEC TEKME19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15