Članek
Test št. 3
MARIBOR - VARDAR 3:3 (3:1)
Foto: Drago Wernig
21.6.2018 Pripravljalna tekma, Gornja Radgona. Glavni sodnik: Matej Kapun. Pomočnika: Simon Smej in Nejc Tušak.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Milec, Šuler, Rajčević, Viler, Vrhovec, Dervišević, Hotić, Kramarič, Mlakar, Zahović. Drugi polčas: Obradović, Štor, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Pihler, Ahmedi, Bajde (70' Žugelj), Vršič, Mešanović (68' Bohar), Tavares. Trener: Darko Milanič.

VARDAR:
Gačevski, Toševski, Popov, Bitang, Micevski, Juffo, Barseghyan, Kolevski, Todoroski, Redjepi, Cvetanovski. Igrali so še: Aleksovski, Taleski, Najdovski, Popzlatanov, Ilikj, Serafimov, Marković, Berisha, Brdarovski, Ali Adem. Trener: Boban Babunski.

Strelci: 1:0 Mlakar (9), 2:0 Mlakar (14), 3:0 Kramarič (17), 3:1 Barseghyan (38), 3:2 Barseghyan (48, 11m), 3:3 Ali Adem (63)

Nadaljevanje tekmovalnega programa med pripravami v prekmurskem okolju. Danes naslednji test proti makedonskemu podprvaku, dvoboj v Gornji Radgoni začenjamo ob 17:30.

Potek tekme
5' takoj situacija za vodstvo, Mlakar po odvzemu žoge s podajo do Zahovića, ki pa ni uspel premagati vratarja Gačevskega
8' znova vratar Vardarja na preizkušnji, tokrat je ustavil poskus Kramariča z roba kazenskega prostora

1:0 MLAKAR (9)
Po podaji Derviševića pravočasno vtekanje Mlakarja, ki je s spretnim preigravanjem prišel do udarca in poslal žogo v mrežo.

2:0 MLAKAR (14)
Ekspresno povišanje vodstva, tokrat v vlogi podajalca Milec, Mlakar pa skupaj s Kramaričem proti žogi v petmetrskem prostoru in s hitrim odzivom je bil Mlakar hitrejši ter zabil žogo pod prečko.

3:0 KRAMARIČ (17)
Silovit začetek, serijski napadi našega moštva in brez rešitve za tekmece. Hotić tokrat z globinsko podajo, Kramarič hitrejši od branilcev in natančno mimo vratarja.

19' ne popuščamo, ob naslednji akciji najprej poskus Zahovića, v nadaljevanju pa Vrhovec proti desnemu zgornjemu kotu, žoga mimo vrat

3:1 Barseghyan (38)
Po prevladi našega moštva zmanjšanje zaostanka po protinapadu, Barseghyan z leve strani z roba kazenskega prostora z natančno odmerjenim udarcem v levi zgornji kot.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' tudi danes delitev minut na 45, v drugi polčas z novo enajsterico

3:2 Barseghyan (48, 11m)
Enajstmetrovka za Vardar, sicer po odločitvi, pri kateri VAR ne bi "zaznal" najstrožje kazni... Uskoković je v kazenskem prostoru izbil žogo pred Barseghyanom, sodnik Kapun pa pokazal na belo točko. Barseghyan je prevzel vlogo izvajalca in bil uspešnejši od Obradovića.

61' ostajamo aktivnejši, Tavares s podajo za Mešanovića, ki pa je ob dvoboju z vratarjem naciljal čez prečko

3:3 Ali Adem (63)
Izenačenje. Adem je prišel do udarca z roba kazenskega prostora z desne strani, žoga se je od vratnice odbila čez golovo črto.

68' Bohar namesto Mešanovića, ki je začutil bolečine v kolenu
70' pri načrtu o delitvi minut bo priložnost dobil tudi Nino Žugelj, zamenjal je Bajdeta

KONEC TEKME0.krog LESTVICA