Članek
S trenerjem o dosedanjem delu priprav in trenutnem stanju
OBETAVNO, OBDOBJU PRIMERNO
Prijeten pogled s klopi na storjeno, osredotočeno in zbrano nadaljevanje
Foto: Drago Wernig
Delovni teden v prekmurski pripravljalni bazi se izteka. Glavne značilnosti: 180 koristnih, uspešnih tekmovalnih minut, nova serija treningov in obetavna trenutna podoba.

“Po odlični, učinkoviti predstavi proti Kukesiju smo imeli tudi proti Vardarju podobno prvo četrtino tekme, do premora zaradi vročine. Potem smo se ustavili, izgubili na ritmu. Do izraza je v nadaljevanju dvoboja prišla utrujenost in ni bilo več tiste povezanosti, vendar to sodi v ta del priprav. Nabralo se je naporov, vse v tem trenutku ne more biti idealno. Je pa stanje obetavno. Prizadevnost je dobra, vendar moramo energijo, ki smo jo imeli na torkovi tekmi, zadržati dlje. Ker nas čaka še zahteven test proti Uralu, se bomo osvežili, da bi v soboto bili na ustreznem nivoju,” je trenerjeva ocena dosedanjega dela.

Glede na povečan obseg aktivnosti se pojavlja tudi nekaj vmesnih manjših težav, a k sreči brez resnejših zapletov.
Doumbia se je znašel na seznamu poškodovanih in ne trenira. Prav tako Cotman, Pirić pa je dobil udarec in je moral izpustiti četrtkovo tekmo. Zaradi poškodbe je predčasno moral z igrišča Mešanović, vendar so obeti dobri. Tudi Cretu, ki je na rehabilitaciji v Čatežu, bo ob izboljšanju stanja od ponedeljka spet z nami.”

Pred vrnitvijo domov sledi še sobotna preizkušnja proti ruskemu prvoligašu Uralu, medtem pa je po evropskem žrebu znan tudi razpored domačega ligaškega tekmovanja. Za uvod v Velenje.
Darko Milanič o izzivu, imenovanem PLTS: “Prvenstvo se bo za nas začelo po dveh odigranih evropskih tekmah, najbrž v nedeljo. Ker bomo povratni dvoboj s Partizanijem igrali v Ljudskem vrtu, bomo ligaško premiero dočakali doma, brez vmesnega potovanja. Gostovanja v Velenju so vedno zanimiva, za nas pa bo znova izredno pomemben start v prvenstvo. Cilj je jasen, hočemo naslov prvaka. Pot do uresničitve bo zahtevna, zavedamo se, da nas čaka sezona, v kateri moramo biti odlični, a verjamem, da smo sposobni prvo in vseh naslednjih 35 prvenstvenih tekem odigrati na želenem nivoju.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15