Članek
Sobotna preizkušnja prinesla potrditev dobrega dela in obetavno popotnico za naprej
PRESLIKAVA EVROPSKE
Valon Ahmedi za zaključek tega dela priprav z golom za 3:0
Foto: Drago Wernig
Je pripravljalna, a prinaša spodbudo za uradno fazo. Po dosedanjih obetavnih smernicah je tudi sobotna tekma proti ruskemu prvoligašu poskrbela za uspešen zaključek priprav.

Trenerjeva ocena dvoboja proti Uralu je pozitivna: “Dobra, zelo dobra tekma. Kot smo že večkrat rekli, iz te naše moštvenosti, trdnosti pridemo do situacij, ko izražamo preostale kvalitete in smo kombinatorni v napadu. Ne smemo pozabiti, da smo igrali proti zelo dobri ekipi. Zato smo se morali znati tudi braniti v določenih situacijah. Ko smo se otresli pritiska, smo pokazali, kaj zmoremo in ta test mi je pokazal veliko pozitivnega.”

Bil je na nek način tudi preslikava evropskih kvalifikacijskih tekem, ki sledijo. Ko je osnova: disciplinirano, organizirano in dovolj učinkovito.
“To bi nam moralo biti vodilo za naprej. Fantje so oddelali tekmo, potrdili talent, dosegli tudi lepe zadetke. Proti Vardarju je v drugem polčasu zmanjkalo te povezanosti, prava energija pa je bila tokrat prisotna skozi vseh 90 minut. Zdaj je bilo dovolj vodij na igrišču, da je to delovalo zelo dobro.”

Kako naprej?
“Zdaj se bomo odpočili 2 dni, potem pa v torek začnemo nov cikel. Ob delu v domačem okolju želimo nadaljevati v tem ritmu, nov teden pa prinaša še 2 tekmi. V sredo proti avstrijskemu nižjeligašu Weizu, v soboto proti Cracovii. Popravljali bomo, kar je treba popraviti v igri. Pri tem pa moramo zadržati to moštvenost, pripravljenost oddelati vse obveznosti zavzeto in odgovorno.”

Z novim tednom bomo še bližje evropski premieri in več bo na dnevnem redu tudi analize Partizanija.
“Te dni smo počakali, da zberemo vse podatke. O njihovih aktivnostih v pripravljalnem obdobju, spremembah v ekipi. Časa ni veliko, tako da se bomo temeljito pripravili, ob tem pa seveda ostaja poudarek pri tem, kar počenjamo mi. Smo na dobri poti, le tako naprej,” pred novo fazo pripravljalnega obdobja poudarja Darko Milanič.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15