Članek
Kapetanov pogled na doslej storjeno
IMAMO CILJ, ENERGIJO IN MOTIV
"Ne samo nekaj igralcev, celotna ekipa je v formi"
Foto: Drago Wernig
Po vrnitvi iz tradicionalne prekmurske baze dva dneva premora, od torka pa nadaljevanje aktivnosti v domačem okolju. Trener je izrazil zadovoljstvo ob doslej storjenem in prikazanem, kaj pravi kapetan?

“Trener je že vse povedal (smeh). Dobro smo trenirali in dobro igrali. Ne samo nekaj igralcev, celotna ekipa že deluje zanesljivo. Tudi ob delitvi minut med igralce smo pokazali, da ni bilo razlik med polčasi. Ne glede na to, kdo je dobil priložnost, jo je izkoristil in za zdajšnjo fazo priprav smo vse opravili na najvišjem nivoju. Podatek, da smo neporaženi, potrjuje našo formo. Skozi treninge in tekme smo dokazovali, da imamo cilj, ki mu sledimo.”

Marcos Tavares ima s poletnimi pripravami v Ljudskem vrtu največ izkušenj. To so dnevi, ko se sestavlja mozaik za dober začetek evropskih kvalifikacij in celotne sezone.
“Med skupnim bivanjem v Moravskih Toplicah smo se veliko pogovarjali o vseh zadevah. Igralci z več izkušnjami pomagamo mlajšim, pomenili smo se o specifičnosti evropskih kvalifikacij. Imamo pravo energijo, velik motiv in verjamem, da lahko poskrbimo za novo lepo vijol’čno zgodbo. V tem evropskem poletju in potem v domačem tekmovanju.”

Po treh v prejšnjem sta v tem tednu za piljenje forme na sporedu dve preizkušnji: v sredo je naslednji nasprotnik Weiz, v soboto Cracovia.
“Štiri smo odigrali, pred nami so še štiri tekme. Vsaka je pomembna, prinaša nam določene odgovore in možnost, da lahko izboljšujemo zadeve.”

Z vstopom v novo delovno poglavje se bo stopnjevalo tudi odštevanje do dvoboja s Partizanijem. Medtem je znan tudi termin prve tekme v Tirani, 12.7., z zgodnjim začetkom. Že ob 17:30, ob predvideni peklenski vročini.
“Pripravljeni moramo biti na vse in bomo tudi na razmere. Verjetno bodo gostitelji skušali v tem iskati svojo prednost, a smo večino pripravljalnih dvobojev igrali v popoldanskih terminih in s prilagajanjem na vročino ne bo težav. Se pa zavedamo, da nas čaka zahteven začetek kvalifikacij. V vseh pogledih. Čaka nas kakovosten tekmec, zato je pomembno prav vsak dan izkoristiti za temeljite priprave. Kot moštvo in vsak zase. Le tako lahko dosežemo, kar si želimo,” poudarja kapetan.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15