Članek
Utrip slačilnice 2 tedna pred otvoritvijo sezone: Amir Dervišević & Blaž Vrhovec
POZNAMO RECEPT, LE TAKO NAPREJ
"Polovičarstva ni niti na treningih in to se odraža tudi na tekmah"
Foto: Drago Wernig
Še 14 dni. Do evropske premiere in uradne otvoritve sezone 2018/19. O trenutnem stanju v pogovoru z našima vezistoma.

Amir Dervišević: “Vsi že komaj čakamo, da se bo po dobrih pripravah začelo zares, a je do dvoboja s Partizanijem še nekaj časa. Trenutno je najbolj pomembno, da imamo fantastično ozračje v slačilnici, da smo v pravem delovnem ritmu in dobro delujemo na igrišču v dosedanjih dvobojih. Ko pride dan za evropski začetek, bomo v najboljšem možnem stanju.”

Blaž Vrhovec: “Da bi že opravili analizo nasprotnika, je še prezgodaj, se pa seveda že počasi pripravljamo na to, kar nas čaka. Vemo, da bosta obe kvalifikacijski tekmi zelo zahtevni, čeprav smo v vlogi favorita. V Tirani nas čaka specifično gostovanje in moramo biti takoj na dovolj visokem nivoju. Zato je vsak dan priprav pomemben in ga oddelamo s polno zavzetostjo.”

Pogled na dosedanji potek priprav je obetaven, iz več razlogov. Tudi ob spoznanju, da smo začeli in nadaljevali aktivnosti brez večjih kadrovskih sprememb.
“To je vedno dobrodošlo, tudi trenažnega procesa smo že vajeni. Zaenkrat poteka vse res po najlepšem scenariju. Le da ostanemo zdravi do začetka sezone, potem bo šla naša zgodba v pravo smer. Tudi zadnji testi so pokazali, da smo na dobri poti. Rezultati so vedno pomembni in veliko pomeni, da že zdaj na pripravljalnih tekmah zmanjšujemo število dobljenih golov. To je recept, kako do novih uspehov v Evropi, kar je že bila naša značilnost,” pravi Vrhovec.

Med igralci, ki so letos v povsem drugačni vlogi kot med lanskimi pripravami, je nedvomno pri vrhu seznama Amir Dervišević.
“Res je. Ko smo bili prejšnji teden v Moravskih Toplicah, sem se spomnil lanskega poletja. Kako sem se počutil, ko sem bil v zaostanku za soigralci. Fantje so igrali tekme, jaz pa le treniral… Rekel sem si, naj se nekaj takšnega ne ponovi več. Vsaka izkušnja nekaj prinese. Če izvlečeš najboljša spoznanja iz manj prijetne situacije, je lahko poučna. Pridružil sem se nekaj dni pozneje zaradi reprezentančne akcije, z novim motivom. Hitro smo vsi ujeli ritem in gremo dobro skozi to obdobje. Pred nami so še zadnje 3 tekme, zdaj smo že pri povečevanju minutaže in do gostovanja v Tirani bo vse kot mora biti.”

Smo v fazi, ko še vedno poteka delitev minut med pripravljalnimi tekmami. S tem se nadaljuje boj za delitev majic v prvi enajsterici ob konkurenčnosti na vseh igralnih položajih in zvezna vrsta pri tem ni izjema.
“Brez konkurence ne gre. Ko si vedno pod pritiskom, hitreje napreduješ. Ob tem ni prisotnega morebitnega polovičarstva pri izpolnjevanju nalog niti na treningih in to se odraža tudi na tekmah. To pomaga vsem igralcem in na koncu klubu, kar je tudi najpomembnejše,” poudarja Vrhovec miselnost vijol’čne slačilnice.

S tekmovalnim delom nadaljujemo v soboto. Naslednji nasprotnik KS Cracovia.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15