Članek
Nardin Mulahusejnović, mladi reprezentant Bosne in Hercegovine, 4 leta v vijoličastem
PROJEKT ZA PRIHODNOST
"Skušal bom pridobiti trenerjevo zaupanje in pomagati ekipi"
Foto: Miha Vidrih
Priprave nadaljujemo z novim napadalcem. Nardin Mulahusejnović, drugi novinec v letošnjem prestopnem roku, v številkah: 20 let, 191 cm, 83 kg. K nam prihaja iz Zrinjskega, v spomladanskem delu prvenstva Bosne in Hercegovine pa je v statusu posojenega nogometaša igral za GOŠK iz Gabele. Njegova statistika: 14 tekem, 7 golov (zabil je tudi Zrinjskemu).

“Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine je že ob vstopih v igro, ko je dobil priložnost na obeh lanskih tekmah proti Zrinjskemu, pokazal nadarjenost. Spremljali smo njegov nadaljnji razvoj in se odločili, da ga pripeljemo v Maribor. Nardin ima za seboj odlično polovico sezone pri moštvu iz Gabele in pomeni naš projekt za prihodnost,” je novinca v Ljudskem vrtu predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.

Podpisana je štiriletna pogodba, moštvu se je priključil na petkovem popoldanskem treningu. Nardin Mulahusejnović o vijol’čnem izzivu: “Prvi vtisi so odlični in verjamem, da bo tako tudi ostalo. Mešanović in Pirić, ki sta prišla pred menoj iz Mostarja v Maribor, sta mi povedala veliko lepega o klubu. Sam pa se z lanskega gostovanja, takrat v majici Zrinjskega, spomnim odličnega ozračja na stadionu. Vem, kaj me čaka. Odlično, ambiciozno moštvo, izjemna konkurenca v napadu. Moja naloga je, da se ob prizadevnem delu dokazujem in da skušam pridobiti trenerjevo zaupanje ter pomagati ekipi. V prvi polovici prejšnje sezone nisem veliko igral, zato sem v dogovoru s klubom odšel v Gabelo. Redno igranje v spomladanskem delu mi je koristilo, pripeljalo do treh reprezentančnih nastopov v selekciji U-21 in zdaj tudi do prestopa v Maribor. Vesel sem, da sem tukaj. In zelo motiviran za trdo delo.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15