Članek
Nardin Mulahusejnović, mladi reprezentant Bosne in Hercegovine, 4 leta v vijoličastem
PROJEKT ZA PRIHODNOST
"Skušal bom pridobiti trenerjevo zaupanje in pomagati ekipi"
Foto: Miha Vidrih
Priprave nadaljujemo z novim napadalcem. Nardin Mulahusejnović, drugi novinec v letošnjem prestopnem roku, v številkah: 20 let, 191 cm, 83 kg. K nam prihaja iz Zrinjskega, v spomladanskem delu prvenstva Bosne in Hercegovine pa je v statusu posojenega nogometaša igral za GOŠK iz Gabele. Njegova statistika: 14 tekem, 7 golov (zabil je tudi Zrinjskemu).

“Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine je že ob vstopih v igro, ko je dobil priložnost na obeh lanskih tekmah proti Zrinjskemu, pokazal nadarjenost. Spremljali smo njegov nadaljnji razvoj in se odločili, da ga pripeljemo v Maribor. Nardin ima za seboj odlično polovico sezone pri moštvu iz Gabele in pomeni naš projekt za prihodnost,” je novinca v Ljudskem vrtu predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.

Podpisana je štiriletna pogodba, moštvu se je priključil na petkovem popoldanskem treningu. Nardin Mulahusejnović o vijol’čnem izzivu: “Prvi vtisi so odlični in verjamem, da bo tako tudi ostalo. Mešanović in Pirić, ki sta prišla pred menoj iz Mostarja v Maribor, sta mi povedala veliko lepega o klubu. Sam pa se z lanskega gostovanja, takrat v majici Zrinjskega, spomnim odličnega ozračja na stadionu. Vem, kaj me čaka. Odlično, ambiciozno moštvo, izjemna konkurenca v napadu. Moja naloga je, da se ob prizadevnem delu dokazujem in da skušam pridobiti trenerjevo zaupanje ter pomagati ekipi. V prvi polovici prejšnje sezone nisem veliko igral, zato sem v dogovoru s klubom odšel v Gabelo. Redno igranje v spomladanskem delu mi je koristilo, pripeljalo do treh reprezentančnih nastopov v selekciji U-21 in zdaj tudi do prestopa v Maribor. Vesel sem, da sem tukaj. In zelo motiviran za trdo delo.”
0.krog LESTVICA