Članek
Tudi dvoboj s Poljaki prinesel pozitivna spoznanja in nadaljevanje velikega boja za mesta v enajsterici
PRAVI NA IN IZVEN IGRIŠČA
Gregor Bajde: popoln fokus, prava smer
Še ena preizkušnja, znova prepričljivo in tudi iz Beltincev z dovolj razlogi za zadovoljstvo.

“Namen je dosežen, z več vidikov. Veseli, da smo bili učinkoviti in si že do prvega zadetka ustvarili kar nekaj priložnosti, ob visokem ritmu ter ustrezni dinamiki igre. Zelo pomembno pa je spoznanje, da smo tudi v trenutku, ko v takšnem ritmu nismo mogli enakomerno nadaljevati, uspeli zadržati nadzor tekme. Ko smo pozneje dvignili hitrost, pa smo spet bili nevarni. Zbranost, moštvenost, agresivnost, veliko teka, gibanja in sodelovanja ostajajo naše prepoznavne značilnosti,” je spoznanja s testa proti moštvu Cracovie (4:0) opisal Darko Milanič.

Ob približevanju zaključnemu delu priprav je čas tudi za povečevanje minutaže. Tokrat so bile menjave predvidene šele v drugi polovici 2. polčasa, Mitja Viler in Saša Ivković pa sta kot prva odigrala vseh 90 minut.
“Tudi proti Copenhagnu in Čukaričkemu bomo na podoben način razdelili minute in skupaj bo to potem dovolj za to obdobje. Delamo na tem, da bomo igralno pripravljeni in da bi v celoti zadržali popolno osredotočenost na naše obveznosti. Fantje morajo še naprej skrbeti, da bo tisti del, kjer so oni zelo pomembni, v zasebnem življenju, ostal na najvišjem nivoju. Da dočakamo otvoritev sezone v trenutku, kot smo zdaj.”

Zdajšnji trenutek je odličen: na dosedanjih šestih tekmah smo nasprotno mrežo zatresli 28-krat, dobili pa le 4 gole.
“Odločili smo se, da nam bodo na teh pripravah tekme središče dogajanja. Ker smo že nekaj časa skupaj in moštvo ni doživelo večjih sprememb, smo skozi tekme želeli priti v formo. Smo na pravi poti, delujemo zelo dobro in fantje so posvečeni temu, kar počnemo. Vsi z enakim ciljem. Malo je poškodb, boj za mesta v enajsterici pa je velik. Tudi fantje, ki pridejo pozneje v igro, se izkažejo s pravim pristopom. To veliko pomeni, saj potrebujemo širok kader, da bomo prestali vse izzive, ki so pred nami. Ko bo treba včasih tudi kaj spreminjati, se prilagoditi nasprotniku ali različnim strategijam posameznih tekem.”

Nadaljujemo s treningi v domačem okolju, za zaključno piljenje forme pa je preostalo še 180 minut. V sredo in petek.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15