Članek
Jasmin Mešanović o boju za minute in zadetke v napadu
OB TRUDU BO PRIŠLA PRILOŽNOST
"Pomembno je, da je naslednji, ki čaka na svoje minute, v formi."
Foto: Drago Wernig
Malo poškodb, veliko igralcev že zdaj na dobrem nivoju. Trener nima pripomb nad dosedanjim potekom pripravljalnega obdobja, podobnega mnenja je tudi slačilnica.

“Vsi imamo enake cilje, skupne in posamične. Opazno je po trudu na treningih in tem, kar vidimo na tekmah, da vsak želi izkoristiti svojo minutažo. Zavedamo se, da nas lahko igra le 11 in v moštvu imamo res veliko, a zdravo konkurenco. Pripravljeni smo izpolniti svojo vlogo, za toliko minut, kot bo trener presodil,” pravi Jasmin Mešanović o vijol’čni tekmovalni harmoniji.

Gneča je tudi med kandidati za mesta v napadu, sam je doslej zabil 4 gole na pripravljalnih in se poteguje za čim več minut na uradnih tekmah.
“Podvojene imamo vse igralne položaje, v napadu nas je še več. Dobro treniramo, trener pa bo izbral, kdo lahko največ prispeva v določenem trenutku. Naša naloga je, da poskrbimo za svoj del, se trudimo in priložnost bo prišla. Smo v dobri formi, zbranost je na ustreznem nivoju. Naj tako tudi ostane. Za moštvo je vedno dobrodošlo spoznanje, da so vsi napadalci učinkoviti. Nikdar ne vemo, kaj se bo zgodilo med sezono. Zato je še posebej pomembno, da je naslednji, ki čaka na svoje minute, v formi.”

Otvoritvenih 90 minut bo 12.7. v Tirani, do takrat pa je na sporedu še zadnjih 180 proti danskim in srbskem tekmecem.
“Dobro nam gre, vse po načrtih. Pripravljamo se na izzive, ki nas čakajo v Evropi in potem v domačem tekmovanju. Vsakega treninga, vsake tekme se lotimo z največjo resnostjo, oziramo se predvsem nase. Nam je pomembno le, da je naša podoba na igrišča dobra, kar tudi je. Copenhagen in Čukarički bosta kot zadnja nasprotnika pomenila ustrezno pripravo na to, kar nas čaka v Tirani. Že prej sem spremljal dogajanja v tamkajšnji ligi, saj pri Partizaniju igra moj prijatelj iz Tuzle, Gojković. Ni več lahkih tekem v nogometu na tej ravni in nihče ne more pomisliti, da bomo zagotovo izločili albanskega predstavnika. Tekmecu moramo nameniti spoštovanje, vendar ob našem maksimalnem trudu verjamem v napredovanje.”

In še o zanimivosti iz slačilnice: trije igralci iz Mostarja v Ljudski vrt. Jasmin je prebil led, pozimi je dogovor o poletnem prihodu sklenil Kenan Pirić, v prejšnjem tednu se nam je pridružil tudi Nardin Mulahusejnović.
“Ko pošlje ponudbo klub, kot je Maribor, ni odvečnih vprašanj. Sprejmeš in prideš, brez obotavljanja ali podvprašanj. Morda sem odprl pot za njiju, a se vsak bori zase. Klub ju je opazil, spremljal in zato sta tukaj. Zdaj smo ob teh večjih obremenitvah med poletjem povsem v ritmu treningov, tekem in počitka doma. Kenan in Nardin se hitro prilagajata, prve informacije sta že dobila, za vse preostale pa sem na voljo. Vesta, da sem tukaj, ko karkoli potrebujeta (smeh).”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15