Članek
Potrditev stabilnosti: na peti od sedmih tekem je mreža ostala nedotaknjena
ZBRANO IN ODGOVORNO
Prvič brez golov, drugi remi. Prvič nismo zabili, je pa mreža še petič ostala nedotaknjena.

“Prava tekmovalna, zelo zahtevna preizkušnja je za nami. Doslej smo zadevali, tokrat pa smo imeli na drugi strani ekipo, ki v nobenem trenutku ni želela izgubiti. Ni bilo veliko prostora, ponujene možnosti igranja v globino smo izkoriščali, žal pa nismo zadeli. Predvsem v 1. polčasu bi lahko boljše izpeljali določene situacije. Toda test je bil dober, morali smo biti zelo zbrani,” je spoznanja o dvoboju s Copenhagnom strnil Darko Milanič.

Po sedmi odigrani tekmi ostajamo pri štirih dobljenih zadetkih.
Aleksander Rajčević o trdnosti obrambe: ”Vse izhaja iz dobre uigranosti in sodelovanja celotne ekipe pri izpolnjevanju določenih nalog. Trener nas je dobro pripravil, veliko smo se v prejšnjih dneh ob vseh zadevah posvečali tudi obrambi in dobro nam uspeva. Tekma proti Copenhagnu je bila težja zaradi soparnega vremena, na drugi strani je bil kakovosten nasprotnik. Žal nismo zadeli, a smo dobro stali v obrambi in za nami je še en koristen test.”

Priprave se zdaj prevešajo v zaključni del, prihodnjo sredo že potujemo na prvo evropsko gostovanje.
“Veliko opravljenega dela, dobre predstave na tekmah. Vsi skupaj lahko damo pripravam že zdaj pozitivno oceno. Bliža se tekma v Tirani, to se že čuti. Vložek je velik, a imamo dovolj izkušenj s temi vedno specifičnimi otvoritvami sezone, ko po pripravah še ne veš takoj, na čem si. Signali z dosedanjih tekem so pozitivni, nanizali smo jih sedem brez poraza in verjamem, da bo tako tudi ostalo.”

Za zadnje preverjanje trenutnega stanja je predvidenih še 90 minut v petek, naš tekmec bo srbski prvoligaš Čukarički.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15