Članek
Gregor Bajde o boju v Tirani in o dobrem trenutku za prvi gol v evropskih pokalih
NAJ BO DODATEN MOTIV IN NE BO ZADNJI
"Vesel zaradi celotnega moštva, skupaj nam je uspelo"
Foto: Drago Wernig
Prva je vedno najtežja. Nič drugače ni bilo niti ob letošnji otvoritvi sezone, v pogojih, ki so prav tako že stalnica ob julijskih gostovanjih v južnem delu Evrope.

“Morali smo upoštevati vse dejavnike. Imeli smo tudi boj z vremenom, sploh v 1. polčasu. Ob visoki temperaturi ni bilo lahko igrati, a smo tega že vajeni. Podobno je bilo tudi njim, zagotovo pa bo v Mariboru, ob poznejšem terminu, po tej plati nekoliko lažje igrati. Dobro smo opravili, prišli do dobrega izhodišča, se pa je izkazalo, da smo imeli na nasprotni strani kakovostnega nasprotnika in da so te prve tekme po pripravah še posebej zahtevne, dokler ne ujemamo tekmovalnega ritma,” je vedno specifično izkušnjo prebijanja ledu ob novem projektu opisal Gregor Bajde, avtor odločilne poteze v začetku 2. polčasa.

“Dobro mi je šlo že med pripravami in zdaj se je tudi sezona začela na najlepši način. Če dobro delaš, se trud povrne in naj se tako tudi nadaljuje. Predvsem pa sem vesel zaradi celotnega moštva, skupaj nam je uspelo. Dobil sem globinsko podajo od Blaža, tudi z nekaj sreče se mi je žoga odbila nazaj. Bilo je dovolj prostora za nadaljevanje akcije in udarec. Vesel sem trenerjevega zaupanja in trenutne forme, delal pa bom na tem, da bom še boljši.”

Tirana tudi kot osebni mejnik: prvi evropski gol.
“Res je, prvi in upam, da ne zadnji. Naj bo ta gol le še dodatna motivacija za nadaljnje trdo delo.”

Povratni dvoboj čakamo s prednostjo, dovolj samozavesti, a tudi previdnosti.
“Zmaga veliko pomeni, se pa zavedamo, da dvoboj niti približno še ni odločen. Tekmeci so se pokazali kot zelo dobro moštvo. Škoda, da nismo ob priložnostih, ki smo jih imeli, zadeli vsaj še enkrat. S tega stališča nam je žal, a verjamem, da nam napredovanje ob tem pozitivnem izhodišču ne bo ušlo. Iskali bomo gol, igrali kot v Tirani. 1:0 je dober rezultat, lahko pa tudi zavajajoč, tako da nihče ne pomišlja, da je naloga že opravljena.”

Po vrnitvi domov je bilo petkovo dopoldne namenjeno za regeneracijski trening, potem pa je na vrsti novi pripravljalni cikel na povratno tekmo. Četrtek, 20:15. Se vidimo v Ljudskem vrtu!
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15