Članek
Vijol'čna jesen: z novimi tremi smo prišli po 17. krogih že do 50 golov
NE SMEMO SE USTAVITI
Foto: Grega Wernig
Slovo od Ljudskega do vrta do zadnjega februarskega vikenda na najlepši način. S prvenstveno zmago št. 12, s prepričljivih 3:0.

“Mislim, da so gledalci z aplavzom za to zmago in za vse, kar so fantje storili v celotnem delu, povedali veliko. Ko osvajamo točke, zadevamo in se trudimo, da bi bili čim bolj uspešni, je to opazno. V 1. polčasu tokrat nismo bili dovolj sproščeni, bilo je težje priti do cilja proti nasprotniku, ki se je dobro postavil. A smo obdržali mirnost, potrpežljivost, igrali zelo dobro v 2. polčasu in zadeli trikrat,” je po naslednji v nizu učinkovitih predstav dejal Darko Milanič.

Z novimi tremi smo prišli že po 17. krogih do izjemne številke - 50 golov.
“To pove veliko. Fantje garajo in potem pride do tega. Igramo večinoma s štirimi napadalci, morda nam je v določenem trenutku težje priti do žoge, smo pa izjemno nevarni, ko jo imamo. Ko nasprotnik med tekmo pade, ko ga s tempom v igri odpremo, pridejo še bolj do izraza naše kvalitete in dosegamo veliko golov.”

Še en dodaten pomen razpleta 17. kroga: zdaj imamo +6 na lestvici.
“Pomembno je, da imamo lepo prednost, a nas ne sme umiriti pri tem, kar delamo. Zavzeto se moramo boriti še naprej, da bi to razdaljo pred zasledovalci tudi obdržali. Doslej je bilo odlično, kar smo opravili. Naša naloga je, da to ponavljamo in se ne ustavimo. Da delamo s popolnim fokusom tudi v prihodnje in da ostanemo, kjer smo. Čaka nas še 180 minut v gosteh, zahtevnih 180 minut.”

Naslednja postaja - Domžale. Sobota, 17:15.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15